A 10 legszebb tóparti kisváros Olaszországban

2023. május 7.

print Hetedhétország.hu

A 10 legszebb tóparti kisváros Olaszországban

Olaszországban sok olyan tóparti városka van, amelyek tele vannak csodálatos régi épületekkel és lélegzetelállító kilátást nyújtanak a környező tájra. Ez a 10 városka mind az Olaszország legszebb városkái szövetség tagjai.





Avigliana-Bolsena-Torno

Avigliana

A Torinótól néhány kilométerre fekvő Avigliana tökéletes példája annak, hogy miként lehet egyszerre élvezni a tó szépségét és a történelem szeletét, amely fontos nyomokat hagyott a környéken. A városkát valójában két tó veszi körül, amelyeket Lago Grande és Lago Piccolo néven ismernek. A város egy védett rezervátum területén fekszik.

Bolsena

Bolsena az egyik legismertebb tavak közé tartozik Közép-Olaszországban, és a legnagyobb vulkanikus eredetű Európában. A városka gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik. Történelmi központjában található néhány csodálatos 16. századi palota, valamint a híres Rocca dei Monaldeschi della Cervara kastély.

Torno

Comói-tó keleti partján van egy kis falu, ahol az idő megállt. Tornonak hívják, és egy olyan sziklán ülő falu, amely enyhén lejt a víz felé. A falu nagy részének fókuszpontja a kikötő, ahonnan a történelmi központba jutást lehetővé tevő keskeny és meredek sikátorok indulnak.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play