» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Kelet-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cambridge egy csodálatos és történelmi város Kelet-Anglia régiójában, Angliában, amely az egyik legfontosabb és legismertebb egyetemi város az Egyesült Királyságban. Itt található az ikonikus Cambridge-i Egyetem, amely a világ egyik legjobb egyetemei közé tartozik.


A város tele van szép épületekkel, zöld területekkel és történelmi látnivalókkal, amelyeket érdemes meglátogatni. Íme néhány tipp, hogy mit érdemes megnézni Cambridge-ben:

  1. Cambridge-i Egyetem: Az egyetem a város legismertebb és legfontosabb épülete, amelynek több része is megtekinthető. Érdemes sétálni az egyetem híres folyosóin, belépni a kapukon, és megnézni az egyetemi épületeket és kerteket.

  2. King's College Chapel: Az egyetem egyik legismertebb épülete, amelynek hatalmas kápolnája az egyik leglátványosabb látnivaló Cambridge-ben. A kápolnát hatalmas ablakai és lenyűgöző csillárjai teszik egyedivé.

  3. Fitzwilliam Múzeum: A város egyik legjobb múzeuma, amelyben európai művészet és régiségek széles választéka található. A múzeumban több mint egymillió darab műalkotás található.

  4. Cambridge-i Botanikus Kert: A botanikus kert Cambridge egyik legszebb zöld területe, ahol számos növényfajtát és kertészeti szépséget lehet megtekinteni.

  5. Fitzbillies: Ez egy híres pékség és teázó, amely híres a saját készítésű süteményeiről, különösen a híres "Chelsea buns" süteményéről.

  6. Punting a Cam folyón: A Cam folyó partján lehet bérelni puntokat (hagyományos kenukat), és csodálatos kilátásban részesülni Cambridge csodálatos épületeiről.

  7. Bridge of Sighs: Az egyetem híres hídjának neve, amely a Hertford College és a New College között található. A hídnak híres neve van, amelyet azon a néven ismernek, mint Velence Bridge of Sighs-ját.

Cambridge-i Egyetem

A Cambridge-i Egyetem visszaadja a benini bronzait Nigériának - jelentették be 2022 decemberében.

A Cambridge-i Egyetem visszaad 116 műkincset Nigériának, a benini bronzok néven emlegetett műkincseket a 19. század végén vitte el a brit gyarmati hadsereg a Benini Királyságból.

A benini bronzokat a Nigériai Múzeumok és Emlékművek Országos Bizottságának adják át. Az egyetem "morális kötelességének érezte" a műkincsek visszaküldését. Szóvivője szerint jelenleg már a benini bronzok visszaszolgáltatásával kapcsolatos következő lépések véglegesítésén dolgoznak.

A brit gyarmati hadsereg 1897-ben rohanta le a Benini székhelyét, felgyújtották a királyi palotát, és több ezernyi bronzból készült és más műtárgyat vittek magukkal Londonba, hogy eladásukból fedezzék a katonai művelet költségeit. Ezeket a bronz műkincseket nevezik ma benini bronzoknak.

A műkincsek brit, európai és amerikai múzeumokba kerültek. A Cambridge-i Egyetem 116 műtárgya eddig az intézmény Régészeti és Antropológiai Múzeumának gyűjteményében szerepelt.

Az egyetem felidézte, hogy 2017-ben vendégül látta a Benini Párbeszéd Csoportot, és küldöttei Beninben is látogatást tettek, mielőtt 2022 januárjában megkapták volna a Nigériai Múzeumok és Emlékművek Országos Bizottságának hivatalos igényét a műkincsek hazatelepítéséről.

Ezt követően döntöttek az egyetem fenntartói a benini bronzok átadásáról.

Az egyetem szóvivője elmondta, hogy a műkincsek közül néhány hosszú távú kölcsönként Cambridge-ben marad, hogy a múzeumban továbbra is képviselni tudja a nyugat-afrikai ország történelmét és kultúráját.

2022 novemberében készült el a benini bronzok online adatbázisa: a Digital Benin húsz ország 131 múzeumából és más intézményéből származó adatokat tartalmaz összesen 5 246 benini műtárgyról.Tartomány:Kelet-Anglia
Cím:Cambridge
GPS: 52° 11′ 44.60532″, 0° 7′ 29.27928″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward