Calabria ékköve lett az év legszebb városkája Olaszországban

2021. április 18.

print Hetedhétország.hu

Calabria ékköve lett az év legszebb városkája Olaszországban

Az istenek partján fekvő Tropea Olaszország vitathatatlanul egyik legszebb és legkedveltebb nyári üdülési célpontja.





Tropea, a dél-olaszországi Calabria keleti partján fekvő, látványos sziklapereméről és gyönyörű, átlátszó tengeréről híres tengerparti falu, a Rai3 olasz csatornán sugárzott népszerű Kilimangiaro TV-műsor nyolcadik évadában a "Borgo dei Borghi" nevet kapta 2021-re.

A "Tirrén-tenger gyöngyszemének" becézett Tropea a tenger, a nap, a művészet, a kultúra, az építészet, a gasztronómia és a vendégszeretet mámorító kombinációja" miatt nyerte el a legszebb olasz borgo (történelmi falu) éves díját.

Tropea Istenek tengerpartjának közepén, híres látványos fekvéséről, számos ősi sikátorából pazar kilátást nyújt a tengerpartra.

A környék sziklás öblei, a Tirrén-tenger kristálytiszta vize, a meleg mediterrán klíma és buja növényzet mind hozzájárulnak Tropea népszerűségéhez. Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40 méter magas mészkő sziklán fekszik.

Tropea néhány értékes építészeti gyöngyszemet rejt, mint például a 18. és 19. századból származó nemesi palotákat, amelyek a meredek sziklára épültek, és az alatta elterülő népszerű homokos strandra néznek. Nem szabad kihagyni a 12. századi normann katedrálist sem.

Tropea jelképe az a nagy szikla, amelyen a 11. századi Santa Maria dell'Isola szentély áll. Ahhoz, hogy elérjük, egy sziklába vájt lépcsőn kell felmásznunk. A szentélyt körülvevő buja kertből az egész tengerpartra kiterjedő kilátás nyílik, amely egészen a szicíliai partokig terjed, a horizonton pedig Stromboli, Vulcano és az Etna emelkedik ki.

Tropea 20 indulóból nyerte meg a versenyt, a második és harmadik helyen Baunei (Szardínia) és Geraci Siculo (Szicília) végzett.

A "Kilimangiaro - Borgo dei Borghi" című televíziós műsor segítségével a nézők az évek során már 260 olasz borghit fedezhettek fel.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play