» Magyarország

» Magyarország » Fejér » Velencei-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sukoró látnivalói.


Sorompóvölgyi Turistaház

A Budapest-Balaton kerékpárút egyik legfontosabb helyszíne lehet a 2021-ben felújított Sorompóvölgyi Turistaház, amely 56 férőhelyével elsősorban az utazásaik során 1-2 éjszakát eltöltő aktív turisták fogadására számít.

A turisták körében közkedvelt célpont Sukoró, illetve a Velencei-tó környéke az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődött, hiszen kiépült a települést a Velencei-tavat körbejáró bekötő bicikliút, valamint a Sukoró-Nadap kerékpárút is. A fejlesztéseknek köszönhetően megélénkült a kerékpáros turizmus is.

Az akadálymentesített turistaházat mozgáskorlátozottak is kényelmesen használhatják, a létesítmény matracszállásra kialakított tetőtere pedig a Velencei-hegységbe látogató iskolás osztályoknak, nagyobb turistacsoportoknak biztosít megoldást.

Az épület közvetlen közelében található a Sukorói Néprajziház, a panorámás pincesor, a Református templom, illetve a turistaháztól egynapos túrával bejárhatóak a helyi és környékbeli látnivalók is.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark 

A Velencei-tó környékén az 1970-es években kezdték el a fásítást, míg az arborétum tervei 1976-ban készültek el. A 96 hektáros területen sétautak, kilátó, pihenőhelyek, valamint horgásztó létesült és ma már vadaspark is várja a látogatókat, akik 111 féle fafajt és 119 madárfajt figyelhetnek meg. 2016-ban kezdték el építeni a 96 hektáros arborétum területén a vadasparkot.

2019-ben új muflonkertet, madárröpdét, emufuttatót és vízimadár-megfigyelő pontot adtak át.

Éva-forrás

A Velencei-hegység „turisztikai központjának” is nevezett Éva–forrás a hangulatos sukorói erdő mélyén található. Könnyű megközelíteni egy könynyedebb séta során, ahol egész végig iránymutató táblák kísérik az aktív pihenők biztonságos haladási irányát.Tartomány:Fejér
Település:Sukoró
GPS: 47° 14′ 31.04844″, 18° 35′ 52.152″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward