Ezek Európa legbiztonságosabb országai, ahová idén nyáron érdemes utazni

2022. június 18.

print Hetedhétország.hu

Ezek Európa legbiztonságosabb országai, ahová idén nyáron érdemes utazni

Figyelembe vették a bűnözési rátát, a környezetszennyezés mértékét, a tiszta fürdővizeket, valamint az egészségügyi ellátást.

Svájc idén Európa legbiztonságosabb országának számít, ahová érdemes utazni, figyelembe véve több tényezőt, köztük a bűnözési rátát, a környezetszennyezés mértékét, valamint az egészségügyi ellátást - derül ki a Forbes által nemrég közzétett tanulmányból.

Ezek alapján a Forbes tanulmánya a második helyre Szlovéniát sorolta, amelyet Portugália, Ausztria, Németország, Spanyolország, valamint Csehország követ - írja a SchengenVisaInfo.com.

A 2022-es rangsor élére Svájcot választották, amelyet 88,3-as osztályzattal értékeltek. Ezek szerint úgy tűnik,

a svájciak élvezik Európa legjobb egészségügyi ellátórendszerét, a kontinens hat legjobb fürdővizét, és a legalacsonyabb környezetszennyezettségi szintet.

Emellett Svájc fantasztikus ételeiről és élénk helyi kultúrájáról is ismert.

A Forbes listáján a következő helyre Szlovénia került 82,3-as eredménnyel, elsősorban az alacsony gyilkossági aránynak és a gyönyörű fürdőhelyeknek köszönhetően, majd Portugália következik 82,1-es eredménnyel, köszönhetően az alacsony szennyezettségi szintnek, a magas vízminőségnek és a jó egészségügyi ellátásnak.

A kiváló vízminőség tekintetében 93 százalékkal a hetedik helyen áll Portugália, a levegőminőség tekintetében pedig a negyedik helyen, az egyik legalacsonyabb légszennyezettségi szinttel. Az egészségügyi ellátás minősége tekintetében azonban ez az ország Németország után a tizedik helyen áll.

Ausztria a negyedik legbiztonságosabb ország, ahová idén érdemes utazni, és amely az egyik legmagasabb, mintegy 98 százalék tiszta fürdővízzel rendelkezik. Az emberölések száma alacsony a többi országhoz képest, egymillió lakosra vetítve 8,2 eset jut.

Németország az ötödik helyen áll, az ország kiváló fürdővizeinek aránya eléri a 93 százalékot. Emellett a levegőminőség tekintetében is a harmadik helyen áll, és itt a legalacsonyabb az egymillió lakosra jutó gyilkosságok száma (6,9).

Ezen túlmenően Spanyolország egy másik népszerű utazási célpont. Ennek oka, hogy magas életminőséget, kiváló egészségügyi rendszert és alacsony költségeket kínál.

A Forbes Advisor szóvivője szerint a biztonság döntő tényező, amikor az emberek azon gondolkodnak, hol töltsék a nyaralásukat. Ugyanakkor ezek a számok azt mutatják, hogy Európa-szerte jelentős különbségek vannak az olyan tényezők mérésekor, mint a fürdővíz minősége vagy a lopások mértéke.

Hozzátette azt is, hogy ezek a számok rávilágítanak az utasbiztosítások fontosságára, amikor az emberek úgy döntenek, hogy különböző helyekre költöznek.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play