Görögország számos meglepetést tartogat: most új módon fedezhetjük fel őket

2022. július 10.

print Hetedhétország.hu

Görögország számos meglepetést tartogat: most új módon fedezhetjük fel őket

Nemcsak az álomstrandokat érdemes Görögországban felfedezni.A nyári úti cél, Görögország mindig zsúfolt a világ minden sarkából érkező turistákkal: fantasztikus strandjai és éjszakai élete ezreket vonz, akik képeslapra illő helyeket fedeznek fel.

De Görögországnak van egy sokkal titokzatosabb és lenyűgözőbb oldala is, amely a történelem és a kultúra ősi múltjában gyökerezik. Most pedig vonattal fedezhetjük fel, kihasználva az új gyors közlekedést, amely a Görög-félsziget nagy részét átszeli, és mesés kilátást nyújt.

Az olasz Ferrovie dello Stato néhány évvel ezelőtt megvásárolta a Trainose-t, a görög vasúti közlekedési vállalatot, de csak az elmúlt hónapokban fektette energiáit egy igazán érdekes projektbe. Először is, a név: ma a vállalat neve Hellenic Train, és nemrég indította el az Athén-Thesszaloniki útvonalat.

Ez az útvonal nemcsak a turisták számára kíván új alternatívát kínálni, hanem az egyre fenntarthatóbb utazást is ösztönözni kívánja. Az utóbbi években a vonat egyre inkább felértékelődött közlekedési eszközzé vált: ahogyan régen a nagy, fényűző vonatokkal (például a híres Orient Expresszel) fáradságos utakat tettek meg a világ körül, az utasok ismét értékelik a lassú mobilitást, amely lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben élvezzék a táj csodáit.

Az FS ezért arra szeretné ösztönözni a turistákat, hogy a vonat vonzóbb és mindenképpen környezetbarátabb alternatívát jelentsen a repüléssel szemben, bár egy kicsit lassabb. 

2022. május 15-én adták át az új Athén-Thesszaloniki útvonalat, amely összeköti a görög fővárost az ország egyik legnagyobb városával.

Az FS úgy döntött, hogy olyan elektromos vonatokat használ, amelyeket Olaszországban és Svájcban is közlekednek, és ezért jól beváltak. Mindegyikük több mint 600 utast képes kényelmesen szállítani. Kilenc kocsi, első osztály és turistaosztály, étterem és bár a fedélzeten - tényleg minden megvan, amire csak szükség lehet egy fantasztikus élményhez.

Másrészt az útvonal nem olyan hosszú: Athéntól Thesszalonikiig (és fordítva) közel 500 km-t kevesebb mint 4 óra alatt tud megtenni.

Az egyetlen köztes megálló Lárisza, egy több mint ezer éves, virágzó múltú, pompás város, amely mögött a hellén előtti időkre visszanyúló múlt áll. Ez a tökéletes alkalom, hogy felfedezze a legősibb Görögországot, kezdve Athén - világhírű - régészeti csodáival és befejezve Thesszaloniki leglenyűgözőbb építészetével, amelyet mindenképpen meg kell csodálni.

(c) Thessaloniki (c) flickr/Marco Verch)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play