» Horvátország

» Horvátország » Split-Dalmácia » Dalmácia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Makarska az egyik legismertebb adriai üdülőhely, amely strandjain kívül nagy számban kínál sport és kulturális lehetőséget. A kristálytiszta tengervizű gyönyörű föveny és a zöldellő oázisok, melyek hátterében a Biokovó trónol – mintha csak az édenben járnánk.

A Szt. Péter világítótorony 1884-ben épült Makarska központjában, az egyik legszebb adriai strand közelében lévő azonos nevű félszigeten. Egy 90 négyzetméter összterületű kisebb négyszögletes kőtoronyból és földszinti épületből áll, melyeket egy kőterasz vesz körbe. A világítótorony távműködtetésű, így nem is él benne világítótorony őr. Az épület tíz méternyire van a tengertől. A világítótornyot a napozásra kiváltképp alkalmas legyalult sziklákkal rendelkező természetes fürdőhelyek karéjozzák. Tőle mint egy száz méterre északra kezdődik az egyik legszebb adriai aprókavicsos föveny, amely kék zászlós minősítésű. Ez a makarskai városi strand, amely számos vendéglátó- és rekreációs szolgáltatást kínál.

A saját gépkocsival érkező vendégek számára egynapos kirándulást tehetnek a Biokovora, s annak is Szent György nevű legmagasabb csúcsára, melyről a napkelték és napnyugták lenyűgöző látványában lehet részünk. 

Európa egyik legszebb strandja egy szavazáson a makarskai Nugal strand lett.

Tartomány:Split-Dalmácia
Cím:Makarska
GPS: 43° 17′ 37.59684″, 17° 1′ 17.48604″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó