Velence arra ösztönzi a turistákat, hogy ivókutakból igyanak

2022. augusztus 7.

print Hetedhétország.hu

Velence arra ösztönzi a turistákat, hogy ivókutakból igyanak

A turisták által eldobott sok műanyagpalack már elborítja Velencét.

A környezetszennyezés elleni küzdelem érdekében - amely egyike a sok fenntarthatósági problémának, amellyel Velencének a turizmus kapcsán szembe kell néznie - a város arra ösztönzi a turistákat, hogy műanyag palackok használata helyett ivókutakból igyanak.

Bár talán nem sok látogató van tisztában vele, a város csapvize tökéletesen biztonságos.

Becslések szerint az idegenforgalom a szezontól függően a hulladéktermelés 28-40%-ért felelős egy olyan városban, ahol évente 50 000 lakos él és több millió turista fordul meg.

A szennyezés egyik fő forrása az eldobott műanyag palackok. Ezért a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy népszerűsítik az újrahasználható vizes palackok használatát, és arra ösztönzik az embereket, hogy ne vásároljanak több egyszer használatos műanyag palackot, hanem töltsék fel azokat a városszerte könnyen megtalálható 126 ivókút egyikénél. Körülbelül 100 méterenként van egy - mondja Alberto Chinellato, a városi tanács közlekedési vezetője.

Annak érdekében, hogy a turisták még könnyebben megtalálják a szökőkutakat, a város kifejlesztett egy mobilalkalmazást, amely feltérképezi az összes szökőkutat Velence területén. A GPS aktiválásával a turisták megtalálhatják a legközelebbi szökőkutat.

Néhány velencei szálloda még a helyi szökőkutak térképét is kinyomtatta, hogy a vendégek kezébe adhassák.

2023 januárjától Velencében idegenforgalmi adót vetnek ki. A lagúnaváros meglátogatása előtt az embereknek helyet kell majd foglalniuk és belépődíjat kell fizetniük, amely 3 és 10 euró között mozog majd.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play