Nyárias idő: a közeli osztrák síterepek már a túrázókat várják - mutatjuk hol lehet még síelni, szánkózni

2023. január 5.

print Hetedhétország.hu

Nyárias idő: a közeli osztrák síterepek már a túrázókat várják - mutatjuk hol lehet még síelni, szánkózni

Alsó-Ausztriában több sípályán kritikus a hóhelyzet, a síközpontok megnyitják a felvonókat a túrázók előtt.Alsó-Ausztria síközpontjai reagálnak az enyhe hőmérsékletre, egyes felvonók gyalogosokat is szállítanak, hogy síelés helyett túrázni lehessen - tudósít az ORF.

St. Corona am Wechsel már az év vége előtt bejelentette, hogy nemcsak a sípálya, hanem a motorpark és a nyári szánkópálya is használható január 8-ig.

A Lackenhof am Ötscherben található Ötscher-felvonóknál a "Großer Ötscher" dupla ülőliftet péntektől vasárnapig egyelőre gyalogosan üzemeltetik, így ide nem szállítanak síelőket.

A Hochkar Bergbahnennél mindkettő lehetséges: a négyüléses ülőlift a túrázókat és a síelőket egyaránt a Hochkar előcsúcsára szállítja.

Az annabergi felvonókról még nem született döntés: később jelentik be, hogy a hétvégén lehet-e síelni a négyüléses Hennesteck ülőliftnél. Ha nem, akkor péntektől vasárnapig itt is átállnak a gyalogosforgalomra - és üzembe helyezik az Annaberg Zipline-t. A síterep többi része továbbra is üzemben marad.

A Gemeindealpe Mitterbachnál a gyalogosokat péntektől vasárnapig a Bodenbauerexpress négyüléses ülőlift és a Gipfelbahn dupla ülőlift szállítja. A szomszédos Mariazeller Bürgeralpe-n jelenleg a Bürgeralpe Express hegyi állomásról induló Dreiseen túraútvonal és a "Backside Up" kerékpárút is üzemel.

Az Erlebnisalm Mönichkirchennél a Mönichkirchner Schwaig gyalogútra lehet feljutni.

A Semmering-Hirschenkogel Bergbahnennél a gyalogosokat is szállítanak a síelők és szánkózók mellett. Semmeringen a népszerű 3,5 km hosszúságú, sötétedés után kivilágított élményszánkópálya is üzemel.

A Rax kötélpálya üzemel, a túraútvonalakat hócipő nélkül is lehet járni.

Sokak számára a termálfürdők látogatása manapság a hegyvidék alternatívája. "Az alacsony hóviszonyoknak és a kedvező termálfürdői időjárásnak köszönhetően a kihasználtság a szokásosnál magasabb" - mondta a noe.ORF.at-nak Walter Kois, a Bad Erlachban található Linsberg Asia termálfürdő ügyvezető igazgatója. Az egynapos látogatók száma magasabb, mint a koronavírus előtti 2019-es évben. A látogatóknak ezért egyes esetekben várakozási időre kell számítaniuk. 

(Maria Alm (c) Österreich Werbung/SalzburgerLand Tourismus)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play