Ennyit kell fizetni egy szuperjacht kikötéséért a Monacói Nagydíjon

2023. június 10.

print Hetedhétország.hu

Ennyit kell fizetni egy szuperjacht kikötéséért a Monacói Nagydíjon

Mélyen a zsebbe kell nyúlni annak, aki  Monacói Nagydíj pályái közelében szeretne horgonyozni.





Egy meg nem nevezett milliárdos állítólag 138 ezer dollárt fizetett azért, hogy bérelt jachtja a Monacói Nagydíj pályái közelében horgonyozzon - írja az Independent. A versenyre 2023. május 28-án, vasárnap került sor. Az Octopus névre keresztelt szuperjachtot 1998-ban a Microsoft néhai társalapítója, Paul Allen rendelte meg. Először 2003-ban bocsátották vízre.

A 126 méteres hajót a német Lurssen hajógyár építette, és a Luxurylaunches szerint a Monaco GP legnagyobb jachtja volt. Az Octopus honlapján olvasható, hogy aki a szuperjachtot bérbe szeretné venni, annak heti 2,2 millió eurót kellene fizetnie.

A Monaco GP-n a heti kikötési díj elérheti a 140 ezer eurót is.

A fedélzeten a tudomány ugyanolyan fontos, mint a luxus. A múltban a hajó az elveszett hajóroncsok és tengeri leletek után kutató óceánkutatók központja volt, és az új tulajdonos szeretné folytatni a tengeri védelem és felfedezés örökségét. A hajó 2003-as vízre bocsátása óta bérelhető.

Bármire is vágynak a potenciális vendégek, az Octopus teljesen felszerelt. A hídfedélzet hatalmas úszómedencéjétől kezdve az edzőteremig és a wellness-részlegig, a moziig, a könyvtárig, a megfigyelő társalgóig és az üvegfenekű akváriumig, legyen szó bármilyen alkalomról.

Az Octopus három fedélzeten összesen 12 vendéget tud fogadni, többféle szálláslehetőséggel családok, baráti társaságok vagy kutatók számára egy pazar főnöki lakosztályban, amelyhez saját lift és kilátóterasz, két VIP apartman, hét kétágyas és három kétágyas kabin tartozik. Mérete ellenére a vendégek úgy jellemezték, hogy a hajó hangulatos, és tökéletes helyszínt nyújt meghitt társaságok és beszélgetések számára. 

Főbb jellemzők

  • Rugalmas elhelyezés 12 vendég számára 13 kabinban
  • Két helikopterleszálló a távoli felfedezéshez
  • Szórakoztató fedélzet edzőteremmel, spa-val, mozival, könyvtárral és megfigyelő társalgóval.
  • Látványos medencetér több bárral és étkezési lehetőséggel
  • Nyolc fedélzet, külön tulajdonosi fedélzettel és privát lifttel
  • Teljesen felszerelt búvárközpont és hiperbárikus kamra

A The Guardian szerint az Octopus 2022-ben árverésen kelt el egy meg nem nevezett vevőnek, nagyjából 200 millió dollárért. Most a egy luxusjachtokat értékesítő és bérlő cégnél bérelhető.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play