Hamarosan Peppa Malac vidámpark nyílik Magyarországhoz közel

2023. július 1.

print Hetedhétország.hu

Hamarosan Peppa Malac vidámpark nyílik Magyarországhoz közel

Az Európai Unió első Peppa Malac témaparkja a tervek szerint 2024-ben nyitja meg kapuit.





Peppa Malac, a gyerekek körében népszerű rajzfilmfigura saját vidámparkot kap Németországban. Az Európai Unió első Peppa Malac témaparkja a tervek szerint 2024-ben nyitja meg kapuit.

A "Peppa Malac" egy brit animációs sorozat, amely elsősorban az óvodáskorú gyerekeket célozza meg. A sorozat főszereplője Peppa, egy aranyos malaclány, aki családjával és barátaival együtt különböző kalandokat él át. A sorozat ismert humoros, mégis nevelő jellegű megközelítéséről, amelynek célja, hogy a gyerekeket fontos értékekre és szociális készségekre tanítsa.

A "Peppa Malac" azonban 2004 óta nem csak a televízióban van jelen: ma már világszerte léteznek vidámparkok, amelyek többsége kisebb tematikus világokat kínál a kismalac főszereplésével. 2011-ben például Peppa Pig World nyílt az angliai Hampshire-ben található Paultons Parkban. A vidámpark állítólag a világ első és legnagyobb Peppa Pig Worldje.

A malac azonban a Heide Park Soltauban is képviselteti magát a Peppa Pig Landben. A világon több Peppa Pig élményközpont is működik: többek között a Peppa Pig World of Play Sanghajban (Kína). De ilyen tematikus beltéri játszótereket kínálnak kisgyermekeknek Dallasban (USA) és Birminghamben (Egyesült Királyság) is.

Végül 2022-ben Floridában megnyílt az első Peppa Pig vidámpark, amely kizárólag a kismalacról szól. Ha Florida túl messze van számodra, akkor most van egy jó hír. Hamarosan Németországban is lesz saját, csak a malacnak szentelt vidámpark.

A Peppa Pig Park a tervek szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a bajorországi Günzburgban, közvetlenül az ottani "Legoland" park mellett.

A Peppa Pig parkok üzemeltetője a Merlin Entertainments. Scott O'Neil vezérigazgató a Handelsblattnak elmondta, hogy "Németország kulcsfontosságú piac a Merlin számára". Ugyanakkor a tervek szerint 2024-ben Dallasban (Észak-Texas, USA) is nyit egy másik Peppa Malac márkájú vidámparkot, a gyerekeknek szóló sorozat 20. évfordulója alkalmából.

A parkokat a kisgyerekek számára tervezték. Számos attrakciót kínálnak, többek között hullámvasutakat, tematikus játszótereket és interaktív attrakciókat. Emellett az egész családnak szóló műsorok is lesznek.

Németországban mintegy 100 vidámpark található. A legnépszerűbbek közé tartozik a Hansapark, a Heidepark és természetesen az Europa-Park. Ez volt 2022-ben a leglátogatottabb vidámpark Németországban, és a második leglátogatottabb park Európában. Csak a párizsi Disneylandben volt több látogató abban az évben.

(Címlapfotó: Peppa Pig World, Dorset (c) flickr/Damien Walmsley)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play