Meseösvényeken járhatjuk be a Budapest környéki erdőket

2023. november 13.

print MTI/Hetedhétország.hu

Meseösvényeken járhatjuk be a Budapest környéki erdőket

Tíz új digitális meseösvényen fedezhetik fel a kirándulók a Pilist és környékét.Tíz új digitális meseösvényen fedezhetik fel a kirándulók a Pilist és környékét a Digitális Vándor ingyenes applikáció letöltésével, amely már több mint 70 digitális ösvénnyel várja a természetjárókat az ország minden pontján.

Az Android és IOS rendszerben egyaránt letölthető Digitális Vándor nevű mobilapplikáció tíz új meseösvényén a Pilisi Parkerdő címerállatával, Oszi, a hollóval ismerhetik meg a kirándulók az erdő állatait és növényeit.

Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény, ilyen például a közkedvelt Holdvilág-árok vagy a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében.

A meseösvényeken tíz kihívást kell teljesíteni. Állomásonként különböző feladatok várnak a látogatókra, amelyeket Oszi és mindentudó nagyapja segít megoldani. Ha öt ösvényt sikerül bejárni, egy Oszi kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt lehet nyerni, amely a Vadasparkban váltható be az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával.

A kamaraerdei ösvény történetét képregényben is élvezhetik a fiatalok. A kiadványt a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein lehet ingyenesen beszerezni.

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play