Hamarosan Egyiptom látványosságai között nagysebességű vonat közlekedik

2023. szeptember 12.

print Hetedhétország.hu

Hamarosan Egyiptom látványosságai között nagysebességű vonat közlekedik

Három vonalat terveznek, és ezek nagy része már építés alatt áll.2025-től ez lehet a valóság

A következő években Egyiptom 2000 kilométer hosszú, korszerű, nagysebességű vasúthálózatot kap, amely az ország összes nagyvárosát összeköti. Az ehhez szükséges szerelvények akár 230 kilométer/órás sebességgel fognak közlekedni.

A Siemens szállítja a vonatokat

Az integrált rendszer a Siemens Mobility szerint a világ hatodik legnagyobb nagysebességű vasúti hálózatát hozza létre. A vállalat a projekthez a Velaro nagysebességű vonatait szállítja. A Siemens szerint a teljesen villamosított vasúthálózat a buszokhoz és személygépkocsikhoz képest 70 százalékkal csökkenti a CO2-kibocsátást.

Három tervezett útvonal

Három vonalat terveznek, és ezek nagy része már építés alatt áll.

Az egyik a Szuezi-csatorna mentén halad 660 kilométer hosszan Ain Sokhna kikötővárostól a Vörös-tengeren Alexandriáig és Marsa Matrouhig a Földközi-tengeren.

A második útvonal hossza mintegy 1100 kilométer, és Kairótól a szudáni határ közelében fekvő Abu Szimbelig tart. Így összeköti az ország megavárosait a déli, feltörekvő gazdasági központokkal és turisztikai régiókkal.

A harmadik vonal mintegy 225 kilométer hosszú lesz, és a világörökség részét képező luxori régészeti helyszíneket köti majd össze a Vörös-tengeren fekvő Hurghadával. Ezenkívül ez a vasúti összeköttetés sokkal hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszi az áruk és anyagok szállítását a szafagai kikötő és az ország belseje között.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play