Hamarosan Egyiptom látványosságai között nagysebességű vonat közlekedik

2023. szeptember 12.

print Hetedhétország.hu

Hamarosan Egyiptom látványosságai között nagysebességű vonat közlekedik

Három vonalat terveznek, és ezek nagy része már építés alatt áll.





2025-től ez lehet a valóság

A következő években Egyiptom 2000 kilométer hosszú, korszerű, nagysebességű vasúthálózatot kap, amely az ország összes nagyvárosát összeköti. Az ehhez szükséges szerelvények akár 230 kilométer/órás sebességgel fognak közlekedni.

A Siemens szállítja a vonatokat

Az integrált rendszer a Siemens Mobility szerint a világ hatodik legnagyobb nagysebességű vasúti hálózatát hozza létre. A vállalat a projekthez a Velaro nagysebességű vonatait szállítja. A Siemens szerint a teljesen villamosított vasúthálózat a buszokhoz és személygépkocsikhoz képest 70 százalékkal csökkenti a CO2-kibocsátást.

Három tervezett útvonal

Három vonalat terveznek, és ezek nagy része már építés alatt áll.

Az egyik a Szuezi-csatorna mentén halad 660 kilométer hosszan Ain Sokhna kikötővárostól a Vörös-tengeren Alexandriáig és Marsa Matrouhig a Földközi-tengeren.

A második útvonal hossza mintegy 1100 kilométer, és Kairótól a szudáni határ közelében fekvő Abu Szimbelig tart. Így összeköti az ország megavárosait a déli, feltörekvő gazdasági központokkal és turisztikai régiókkal.

A harmadik vonal mintegy 225 kilométer hosszú lesz, és a világörökség részét képező luxori régészeti helyszíneket köti majd össze a Vörös-tengeren fekvő Hurghadával. Ezenkívül ez a vasúti összeköttetés sokkal hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszi az áruk és anyagok szállítását a szafagai kikötő és az ország belseje között.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play