Berlinben nagyot emelkednek a múzeumi belépők árai

2023. december 14.

print Hetedhétország.hu

Berlinben nagyot emelkednek a múzeumi belépők árai

Érdemes kihasználni, az állami múzeumok továbbra is ingyenes belépést biztosítanak a hónap első vasárnapján.





A növekvő költségek fedezésére jövőre emelkedik a berlini állami múzeumok belépője – jelentette be a Porosz Kulturális Örökség Alapítvány.

Az Altes Múzeum, az Alte Nationalgalerie, a Bode Múzeum vagy a Gemäldegalerie egy felnőtt belépője január 15-től 10 euróról 12 euróra emelkedik. A Hamburger Bahnhof, a Neue Nationalgalerie, a Pergamon vagy a Neues Museum belépője 12 euróról 14 euróra emelkedik. A Humboldt Fórum azonban továbbra is ingyenes marad.

A berlini állami múzeumok látogatóinak száma visszaállt a járvány előtti szintre, idén elérte a 4 milliót – mondta Hermann Parzinger, a Porosz Kulturális Örökség Alapítvány elnöke. „De reagálnunk kell a növekvő költségekre a következő évben” – mondta. „Sok kulturális intézményhez hasonlóan mi is nagyon szűkös költségvetéssel nézünk szembe, ami azt jelenti, hogy növelnünk kell a bevételeket és csökkentenünk kell a kiadásokat.”

Az éves előfizetések és a kombinált jegyek ára is emelkedik. Az állami múzeumok továbbra is ingyenes belépést biztosítanak a hónap első vasárnapján – közölte az alapítvány. Nemzetközi összehasonlításban a berlini árak továbbra is „megfizethetőek” – mondta Parzinger.

A berlini áremelés más országok hasonló emelését követi. A Louvre bejelentette, hogy szintén január 15-től 17 euróról 22 euróra emeli az alapjegy árát. Az amerikai múzeumok sora tavaly 30 dollárra emelte a jegyek árát, köztük a Solomon R. Guggenheim Múzeum, a Whitney Museum of American Art és a Museum of Modern Art.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play