Hegycsúcs

Ausztria egyik leghosszabb szánkópályája nyílt Söldenben

7,3 km hosszúságával ez az egyik leghosszabb szánkópálya Ausztriában. 

Mesebeli tájjá változott a ködbe burkolózott somoskői vár

A somoskői vár a magyar–szlovák országhatár túloldalán, ma Salgótarjánhoz tartozó Somoskő fölé magasodó vulkáni csúcson található, már szlovák területen. 

Großglockner panorámaút ősszel is gyönyörű, ráadásul olcsóbb

Ősszel az Alpok különösen szép oldalát mutatja: színes erdők, misztikus köd uralja a tájat. Aki még a szemerkélő esőtől sem riad vissza, annak érdemes ilyenkor is felhajtani a hegyekbe. Ráadásul Ausztria legkedveltebb hegyi autóútján, a Großglockner Hochalpenstraßén most ezt kedvező áron teheti meg: 2019. október 26. és november 1. között 36,50 euró helyett 26,50 euróba kerül autóként az élményautózás.

Természetvédelmi övezetet hoznak létre a Mont Blanc hegycsúcsnál

A Mont Blanc egyre gyorsabb mértékben zsugordó Mer de Glace gleccserének olvadása a globális felmelegedés megcáfolhatatlan bizonyítéka.

A világ legjobb utazási célpontjai között az Országos Kéktúra

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja.

Alsó-Ausztria 10 élményhegye őszi kirándulásokhoz

Karnyújtásnyira a magyar határtól az Alpok közeli hegyei, magaslatai kiváló infrastruktúrával rendelkeznek.

Már tutajozni is lehet az Alpok tetején!

A 2232 m magasban fekvő tó közepéról igazán különleges perspektívából csodálhatók meg a Pitztal hóborította hegyóriásai.

Elkezdődött az Alpok legnagyobb hómentesítő akciója

A Großglockner alpesi panorámautat télen többméteres hótakaró borítja, akár 8 méter magas is lehet a hófal nagysága. Húsvét után, április 14-én beindították a Wallack hómaró gépeket és ezzel kezdetét vette az Alpok egyik legnagyobb hómentesítő akciója.

Megvan az osztrák hegyek 15 Instagram-sztárja

2000 oszrák hegy Instagram jelenlétét elemezve alakult ki a leggyakrabban posztolt 15 hegy sorrendje.

125 éves Ausztria legmeredekebb fogaskerekű vasútja

A Schafbergbahn szerelvényei 125 éve kapaszkodnak föl az 1783 m magas Schafbergre a tóparti St. Wolfgang-ból.

A Dachstein hegyei rengeteg újdonsággal várják a hűvös alpesi nyaralásra vágyókat

A hegyi felvonók hegyállomásai ideális kiindulópontként szolgálnak az alpesi túrákhoz és hegyi sétákhoz. A túrázás mellett a Schladming-Dachstein régió hegyei számtalan további programot tartogatnak a kikapcsolódni vágyóknak. 

Ismét Val Thorens-t választották a világ legjobb síterepének

Immár ötödször nyerte el a savoyai Val Thorens a World Ski Awards "Világ legjobb síterepe" címét.

A Schladming-Dachstein családi sírégió idei újdonságai

Idén a Schladming-Dachstein sírégió a családokat helyezi a középpontba.

Zakopanében van a világ legnagyobb hólabirintusa

Idén már negyedik alkalommal építették meg Zakopanéban a hólabirintust. Az alapterülete 3000 négyzetméter és a legnagyobb ilyen típusú hóból épült konstrukció nemcsak Lengyelországban, hanem az egész világon.

Nagyon szép a kilátás Kékestető megújult kilátójából

Átadták a kékestetői tévétoronyban lévő megújult kilátót, ahol modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a látogatókat. 

Fényűző Svájc legmagasabban közlekedő kabinos felvonója

A Swarovski kristályokkal kirakott kabinos felvonóval már egész évben látogatható a Klein Matterhorn gleccsere.

Megérkezett az ősz, mesebeli ködbe burkolózott a Felvidék

A felvidéki Óbást mesebelien néz ki ködbe burkolózva.

Hó esett az osztrák és olasz Alpokban

30-40 centiméter vastagságot is meghaladó hó esett vasárnapra virradóra az osztrák Alpokban és az olasz Dolomitokban.

Mariazelli advent kabinos lift nélkül

Hamarosan nyit Ausztria egyik leghangulatosabb adventi vására, a Mariazelli Bazilika előtt. Aki azonban a vásár látogatást egybekötötte volna egy kényelmes, téli hegyi túrával, csalódni fog.

Karácsonyi hangulat kirándulás-tippekkel a Bécsi Alpokban

A Bécsi Alpok kicsi, de roppant hangulatos adventi vásárai több szempontból is különlegesek. Egyrészt rendkívüli helyszíneken, kastélyokban, várudvarokon, városi és falusi környezetben kerülnek megrendezésre. Másrészt jól kombinálhatjuk az adventi kiruccanást túrázással és kulináris élményekkel is.

Ausztria legnagyobb mountainbike játszótere nyílt meg a Dachsteinon

Reiteralm négy különböző nehézségű Reiteralm Junior pályáján sok-sok móka és akció várja a gyerekeket.

450 m hosszú szabad repülés Ramsau am Dachstein új attrakciója

Ramsau am Dachstein családi hegyének, a Rittisbergnek a lábánál május közepén adták át ezt a különleges élményt nyújtó attrakciót, a Flyline-t.

Kirándulástippek Schladming-Dachstein 7 hegyén

Aki a Schladming-Dachstein régió kötélpályáira gondol, elsősorban a téli síeléssel kapcsolja össze azokat, azonban ezek közül 7 nyáron is működik.A kötélpályák hegyi végállomása ideális kiindulópont a csúcsok vidékének felfedezéséhez. 

3050 méter magasban nyílt James Bond kiállítás Söldenben

Már látogatható a nagy várakozással várt James Bond élményvilág a Söldenben, a Gaislachkogl 3050 magas csúcsán.

Ennyibe kerül az autózás az Alpok hágóin

A német autóklub, az ADAC közzétette az Alpokban autózók számára az autópálya-matricán kívül várható extra költségek, alagutak, hágók útdíjait.

Időutazás a hegyekben

2018 jubileumi év Felső-Stájerországban. Peter Rosegger 175. születésnapja a csúcstámadóknak és élménytúrázóknak is okot ad az ünneplésre.

Ismét üzemelnek a sífutópályák a hólepte Bécsben

Az utóbbi napok időjárási viszonyai kifejezetten kedveztek a téli sportok szerelmeseinek az oszták fővárosban. A nagy havazásnak köszönhetően ugyanis szerdán ismét megnyitottak a sífutópályák Bécsben.

A téli túrázás legtökéletesebb helyszínei Alsó-Ausztriában

Reneszánszát éli a túrázás, egyre többen választják ezt a sportot feltöltődés céljából. A téli túrázás, a hófödte természet felfedezése pedig különleges, egyedi élmény. Alsó-Ausztriában számtalan útvonal közül lehet választani, mindegyik festői tájakon halad át, és a fáradt barangoló bármikor betérhet egy hangulatos hüttébe, megpihenhet egy barátságos szállodában. 

Rekordhideg van az Alpokban

Keddre virradó éjszaka az Alpok térségében mindenütt rekordhideget mértek.

Csúszdás lombkorona tanösvény nyílt a Tátrában

A fából épített turistaút a fák lombkoronái felett, mintegy 24 méter magasan halad. A kiltátóból lefelé vezető út csúszdázva is megtehető.

Lélegzetelállító helyen nyílik meg a James Bond-kiállítás Söldenben

2018 nyarától a Spectre című James Bond-film forgatására az Alpok csúcsán egyedülálló Bond-hangulatú kiállítás emlékeztet.

Őszi barangolásra hív a „Bécsi vízvezeték-túra“

A osztrák főváros határában az arany színekbe borult őszi táj idén is kivételes élménnyel várja a túrázás szerelmeseit. Aki visszakövetné a bécsi ivóvíz útját egészen az alpesi forrásokig, a Bécsi vízvezetéktúrán megteheti. 1998-ban, az első bécsi vízvezeték 125 éves jubileumi fennállása alkalmából rendezték meg az „1. Bécsi vízvezeték-túrát“, amely a mai napig népszerű.

Lélegzetelállítóan szép az év helye Ausztriában

Idén már negyedik alkalommal, egy tv műsor keretében megszavazták Ausztriában az év legszebb helyét. Ismét egy lélegzetelállító fekvésű hegy tó, a vorarlbergi Körbersee nyert.

Jégtemplom épült a Tátrában

Fantasztikus látvány a szlovákiai Tarajkán (Hrebienok) épült jégtemplom.

Alpesi Advent a Dolomitokban

Az advent egészen különleges élményt nyújt azt olasz Alpokban, ahol a mediterrán és német kultúra, hagyomány találkozik. Az adventi hangulat kulisszáit a középkori városok adják.

Az alpesi panoráma autóutak grandiózus élmények ősszel is

Ősszel az Alpok különösen szép oldalát mutatja: színes erdők, misztikus köd uralja a tájat. Aki még a szemerkélő esőtől sem riad vissza, annak érdemes ilyenkor is felhajtani a hegyekbe. Ráadásul Ausztria legkedveltebb hegyi autóútjain, a Großglockner Hochalpenstraßén és a Nockalmstraßén most ezt kedvező áron teheti meg.

Különleges élmények gyönyörű helyszíneken ősszel is Alsó-Ausztriában

A pincesorokon hagyományos és modern borászatok várják a látogatókat, a hegycsúcsok és az őszi napfényben úszó szőlősorok a Duna mentén varázslatos kilátást nyújtanak.

Megnyílt Ausztria 1. E-Enduro Bikeparkja a Riesneralmon

A sebességimádók a Schladming-Dachstein régióban található Riesneralm lábánál tehetik meg köreiket az összesen 4,3 km hosszú, változatos pályán.

A Kitzsteinhorn gleccseren már indul a síszezon!

Az első korai hóval szeptember 30-án nyit a síszezon a salzburgi Kitzsteinhorn gleccseren

Mutatunk egy olyan utat, ahol elkerülheti a dugókat

A nagy meleg elől rengetegen menekülnek a hegyekbe, ahol frissebb a levegő, vagy a tengerpartokra. Dugómentes attraktív alternatívát ajánlunk, ha délre venné az irányt a zsúfolt Brenner-autópálya helyett.

arrow_upward