» Horvátország

» Horvátország » Tengermellék-Hegyvidék » Kvarner


Értékeld Te is:

A rijekai karnevál felidézi a velencei középkori karneválok és az osztrák bálok és farsangi mulatságok hangulatát, miközben feleleveníti az ószláv hagyományokat és a mitológiai alakokat is. A több tízezer ide látogatónak köszönhetően a Rijekai Karnevál mára az egyik legnagyobb európai farsangi mulatság.


A Rijekai Karnevált 1910 óta rendezik meg, és mára Európa egyik legvonzóbb eseményévé vált, több mint százezer látogatóval.

Az idei rendezvénysorozat január 17. és február 14. között zajlik, számos programmal, köztük farsangi felvonulásokkal, különleges lakomákkal, bálokkal, koncertekkel és sok más egyéb szórakozási lehetőséggel.

A nagy karneváli felvonulást 2024. február 11-én tartják meg.

Európa egyik legnagyobb farsangi karneválja

A Rijekai Karnevált 1995-ben felvették az Európai Karneváli Városok Szövetségébe, és fölkerült az 500 legfontosabb európai rendezvény listájára. A The Sunday Times brit lap 2007-ben a karnevált a világ 24 legegzotikusabb eseményei közé sorolta és a Rijekai Karnevál szervezői a Délkelet-Európa legjobb turista rendezvényének járó díjat kapták meg. 

A karnevált 1910-ben alapították a Kvarner-öböl fővárosának is tartott Rijekában, majd hosszú szünet után 1982-ben újították fel a maskarások fölvonulását, amely mára több mint 100 ezer hazai és külföldi vendéget vonz.

Különvonatot indít Rijeka karneválra a MÁV

A MÁV idén elindítja első Rijeka Karnevál Expressz vonatát Horvátországba.

A vonat 2024. február 10-én 22 órakor indul Budapestről és másnap reggel 9-re ér Rijekába, ahonnan 11-én este 21 órakor indul vissza Magyarországra.

Az éjszakai vonat kényelmes háló- és fekvőhelyekkel vár mindenkit, a menetdíj pedig reggelit is tartalmaz mind az oda-, mind a visszaúton. A kocsikon az utaskísérő fülkéjében büfé is üzemel, ahol egyéb harapnivalók és italok is vásárolhatók.

A jegyek csak a jegypénztárakban, valamint az Elvira jegyértékesítési felületen érhetők el 92 eurótól. A menetdíj oda-vissza útra szól, jegyek csak menettérti utazásra válthatók, a vonatra egyéb kedvezmények nem érvényesek.Tartomány:Tengermellék-Hegyvidék
Település:Rijeka
GPS: 45° 19′ 36.96852″, 14° 26′ 27.54276″
Időpont:2024. január 17.
Honlap: http://www.rijecki-karneval.hr/en/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward