» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Semmeringbahn a Világörökség része, amelyet úgy ismerhetünk meg a legjobban, ha a vonatozást összekötjük a vasútvonal mentén húzódó túraútvonal felfedezésével, ahonnan alaposabban megszemlélhetjük a mérnöki teljesítmény e csodáját.


Kezdetben egy ösvény vezetett a Semmering hágóján, aztán a 18. századtól már épített út, helyenként 17%-os meredekséggel. Az iparosodás miatt megnövekedett szállítási igények kielégítésére végül 1841-ben hozzákezdtek a Bécset Trieszttel összekötő vasútvonal építéséhez. 1844-ben készült el, az utolsó, Gloggnitz és Mürzzuschlag közötti szakasz befejezésével. Carl Ritter von Ghega vezetésével 20.000 építőmunkás keze munkája nyomán született meg Európa első teljes nyomtávú hegyi vasútja, melyen a mai napig alig változtattak valamit.

A "Nagy fizikai problémát áthidaló, kiváló technikai megoldásnak számító, korai vasúti konstrukció" 1998 óta a Világörökség része.

A túra kiindulópontja: a semmeringi pályaudvar

Útleírás:

A semmeringi pályaudvart elhagyva az első lenyűgöző panoráma a Doppelreiter-kilátóból nyílik az impozáns viaduktokra és alagutakra, a Rax és a Schneeberg hegyeire. Innen különösen jól megfigyelhetők a vasútvonal leglátványosabb részén, a Kalte Rinne hídon áthaladó vonatok.

Aztán jön az egykori 20 schillinges bankjegyen ábrázolt tájkép eredetije. Utána a Fleischmannbrücke híd, a "Roter Berg", majd tovább a vasútvonal mentén, a vaskereszt mellett Breitenstein felé. Vissza a túra kiindulópontjára a Semmeringbahn kisvasúttal.

A túra célpontja: breitensteini pályaudvar
Táv 8,9 km
Menetidő 6,5 hTartomány:Niederösterreich
Település:Semmering
Cím:Semmering
GPS: 47° 38′ 36.82176″, 15° 49′ 48.73872″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward