» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A családbarát túrarégió vonzerejét a Brandnertal és Klostertal, a két látványos alpesi völgy, valamint a középkori hangulatú alpesi város, Bludenz adja.
800 km jelzett túra útvonal, 250 km hegyikerékpár-ösvény.

BLUDENZ

BRANDNERTAL

Települései: Brand, Bürs, Bürserberg, Schnifis

Felvonók:

  • Lünerseebahn, Brand. Lünerseebahn felvonóval jutunk fel a kis hegyi tóhoz, a Lünersee-hez (1979 m). (részletek)
  • Dorfbahn és Panorambahn felvonó, Brand. Hegyállomástól könnyű túrautak indulnak. Innen indul az 1,5 km hosszú Barfußwanderweg Parpfienzalpe (mezítlábasút).
  • Seilbahn Schnifis: hegyállomástól a környék mondáit, legendáit elmesélő tanösvény indul (Sagen Wanderweg) (részletek)

Kirándulás:

Steinkreise, Bürserberg (részletek)

Kesselfall vízesés, Brand. Babakocsival járható.

Erdei kötélpálya, Brand. A Brandertalban található erdei kötélpark változatos gyakorlatokat tartogat kezdőknek és haladóknak egyaránt. A könnyű pályákat akár gyermekek (8 éves kortól, 110 cm-es testmagasság felett) is abszolválhatják

Bürser Schlucht szurdok (Bürs)

Babakocsival is járható Brandban a Tiererlebnispfad (élményösvény állatokkal), 1,5 km hosszú út. Útközben interaktív játékállomások állatkifutókkal: kecske, tehén, ló, tyúk, birka. Kiindulópont: Alvierbad, Brand.

Bürserberg-Tschengla: kirándulás az Alpe Rona-hoz. Babakocsival is járható könnyű, rövid túra, útközben alpesi élményekkel: állatok, látvány-tejfeldolgozó.

Fürdés:

Alvier-Bad, Brand: A vorarlbergi fürdőtó, az Alvier-Bad tisztán tartásának érdekében is bevetették a modern technikát. A tó egy hegyi falu, Brand közepén terül el és kizárólag ivóvízzel duzzasztják. Tisztítása és biológiai szűrése azonban nem kémiai adalékanyagokkal történik, hanem sok ezer különböző vízinövény segítségével. A megfelelő hőmérséklet beállítása érdekében a tó fűtésére is van lehetőség. Az ifjabb vendégek számára kialakítottak egy élményfürdő részleget, több, különböző méretű medencével, amelyek vízfolyásokkal kapcsolódik egymásba, és amelyeket forrásvízzel töltenek fel. A fürdőtó mellett kalandjátszótér és kisgyerekeknek kialakított terület.

KLOSTERTAL

Klostertal települései: Dalaas/Wald, Braz, Klösterle.

Felvonó:

Sonnenkopfbahn. Hegyállomáson: Erlebnisberg Sonnenkopf. Itt Bärenland Sonnenkopf: mackógondola, hajókázás a Bärenseen, vízi játékok, mackósikló, óriáskörhinta, kenyérsütés és pálinkafőzés Egykor ezen a területen vasat és ezüstöt bányásztak. Ma a gyerekek kalandos kincskeresésre indulhatnak: a 35 játékállomáson ezüst medvék után kutathatnak. Hegyi étterem. A hegyállomástól túrautak indulnak, útközben alpesi állatokkal találkozhatunk, köztük mormotákkal, kőszáli kecskékkel. (részletek

Kirándulás:

Túraút Klösterleben (részletek)

Mason Wasserfall, Vorarlberg legmagasabb vízesése (Dalaas/Wald)

Kirándulás a hegyi tavakhoz: Aflenzsee, Formarinsee, Spullersee

Daalas-Marmotta Wand: sziklamászás gyerekeknek.

Fürdés:

  • Dalaas/Wald: fűtött vizű strand
  • Braz: strand


Tartomány:Vorarlberg
Település:Bludenz
GPS: 47° 10′ 1.268″, 9° 49′ 14.99956″
Honlap: http://www.alpenregion.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward