» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal

Alpenstraße Zillergrund - Zillergrund Stausee


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zillergrund a Zillertali Alpok 25 km hosszú keleti oldalvölgye, az olasz-osztrák határtól Mayrhofen-ig vezet. A terület a Ziller forrásvölgye, ezért nagy része az autósforgalom elől le van zárva.


Zillergründl víztározó

Zillergrund a Zillertal egyik mellékágának neve is, egy varázslatos alpesi völgy, amelyen keresztül a tározó megközelíthető.

A Zillertal öt víztározója közül az egyik, a Zillergründl-tározó 1850 m tengerszint feletti magasságban található. A Zillergründl-tározót a hátsó Zillertalban építették hét éven keresztül 1987-ig. Ma a vize egy alagúton keresztül a häuslingi erőműbe, majd az áramtermelés után a 35 km-re lévő Stillup-tározóba folyik tovább.

Mayrhofenből egy 18 km-es fizetős út vezet a tározóhoz, ahol kevesebb a forgalom, mint a Schlegeis-tározóhoz vezető híres panorámaúton. Naponta csak korlátozott számú autó közlekedhet, és a tömegközlekedési út az 1450 méter magasan fekvő Bärenbadnál ér véget. Ez az útvonal Mayrhofenből busszal is bejárható.

A tóig még 4 kilométer van hátra, amit gyalog, busszal Bärenbadból Zillergründlbe vagy kerékpárral is megtehetünk. A kerékpárosok számára megnyitották a sorompót, és a hosszabb alagutat ezen a szakaszon kivilágították.

Ha tovább szeretne túrázni, az útvonal a Zillergründl víztározótól a 2364 méter magasan fekvő Plauener Hütte-ig vezet, ahonnan mesés kilátás nyílik a Zillertali-Alpokra. A Zillergründl víztározó tévéfelvételek helyszíne is volt, például a „Medicopter 117” című tévésorozat számára.

Magasság: 1850 méter a tengerszint felett.
Terület: 140 hektár
Max. Mélység: 186 m

Úszás: nincs
Vízi sportok: nem

Az alpesi út Útdíj köteles.

Zillertal: (részletek)Tartomány:Tirol
Település:Mayrhofen
Cím:Zillergrund
GPS: 47° 9′ 35.07624″, 11° 53′ 7.25064″
Honlap: http://www.zillergrund.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward