» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Finstermünz vagy Altfinstermünz határerődje az azonos nevű hágó lábánál fekszik Naudersben.


Az Altfinstermünz a Via Claudia Augusta úton, a Finstermünz-szurdokban, az 1186 méter magas Finstermünz-hágó lábánál található. Az erődítmény mindig is fontos stratégiai jelentőséggel bírt, mind határ- és vámközpontként, mind pedig az Inn-völgy, a Vinschgau-völgy és az Engadin (CH) közötti összekötő kapocsként.

Már a rómaiak is fahidat építettek ezen a ponton, hogy átkelhessenek az Inn felett. A középkorban épült a Finstermünz erőd, amelyet 1263-ban említenek először „castrum Lvechin der Vinstminze” néven. A vámokat 1300-tól szedték itt be.

1472-ben Sigismund „der Münzreiche” herceg építtette az első erődítményeket. A 19. századig a Reschen-hágón átmenő teljes áru- és személyforgalom itt haladt át. Amikor a Reschen-hágón átvezető új út megépült, az erőd végleg elvesztette jelentőségét - Finstermünzből „Altfinstermünz” lett.

Az Altfinstermünz erődhöz vezető út egy barlangvár mellett és egy kaputornyon keresztül vezet. Ez a kaputorony, más néven Klausenturm, a 19. század közepéig a „Zur goldenen Krone” vendéglőnek adott otthont, ahol a kocsisok megállhattak pihenni.

2002-ben az Altfinstermünz egyesület megvásárolta a területet, és „Altfinstermünz történelmi élmény” néven megnyitotta a nagyközönség előtt egy új, acélból és üvegből készült látogatóközponttal. Az erődben nyáron és télen tárlatvezetéseket kínálnak, és olyan rendezvényeket is tartanak itt, mint a hagyományos templomi fesztivál és a középkori fesztivál.Tartomány:Tirol
Település:Nauders
Cím:Altfinstermünz
GPS: 46° 51′ 31.8348″, 10° 30′ 23.75125″
Honlap: https://www.altfinstermuenz.com/informationen/oeffnungszeiten-eintrittspreise

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward