» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Duna mentén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Engelszell - Ausztria egyetlen trappista kolostora.


Az Engelszell apátság a Duna partján trónol a német határ közelében, Schärding kerületben. Likőrjeiről és trappista söréről ismert, de 2024 végén bezár.

Nem messze a német határtól, Felső-Ausztria Innviertel régiójában - Engelhartszell falu közelében - a Duna partján magasodik a lenyűgöző Engelszell apátság. Ez egy trappista kolostor. A trappistákat szigorúbb értelemben vett cisztercieknek is nevezik - jellemző rájuk az elzárkózás, a szerzetesi aszkézis (szigorú szerzetesi élet) és a fizikai munka iránti vonzalom.

A rend az épületek bérbeadásából, a turizmusból és a kolostorboltból szerez bevételt. Ezen kívül évente 30 000 liter likőrt és 100 000 liter trappista sört állítanak elő a helyszínen, valamint egy gazdaságot is működtetnek, amelyhez kapcsolt hő- és villamosenergia-erőmű tartozik.

A kolostor az évszázadok során számos változáson ment keresztül. A 13. század óta létező rendet a szekularizáció során II. József idején feloszlatták. Ezután sokáig üresen állt, de a 20. század eleje óta a szerzetesek újjáélesztették a helyet, és a második világháború vége óta idősek otthona működik itt.

A német nyelvterület utolsó megmaradt trappista kolostorának története 2024-ben ér véget. Az épületek egy részének jövője bizonytalan, de használatuknak összeegyeztethetőnek kell lennie a katolikus egyház elveivel. A Caritas lakóotthon továbbra is fennmarad.

Engelszell fekvése a Duna partján festői és ideális a sétákhoz. A pompás kolostortemplom 76 méter magas tornyával Ausztria egyik stílustisztaságú rokokó temploma, amelyet Szent Mihály arkangyalnak szenteltek. A kolostor és a kolostori könyvtár megtekintésével megtapasztalhatja ennek a spirituális helynek a különleges hangulatát.Tartomány:Oberösterreich
Cím:Stift Engelszell
GPS: 48° 29′ 59.2332″, 13° 44′ 3.86484″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward