» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egy darabka történelem várja a kerékpárosokat a 700 kilométer hosszú Iron Curtain Trail, vagyis Vasfüggöny kerékpárúton.


A vasfüggöny csaknem 50 éven át keletre és nyugatra osztotta Európát. A "Vasfüggöny túraútként" is ismert EuroVelo 13-as
kerékpárút az egykori határ mentén vezet. Az európai távolsági kerékpárút burgenlandi szakasza a szlovák határtól indul és az osztrák-magyar határ mentén vezet egészen a szlovén határig.

Ahol 1989-ig a Vasfüggöny osztotta keleti és nyugati részre Európát, a természet zavartalanul bontakozhatott ki. Ma ez a „zöld sáv” – amely az északon található Barents-tengertől egészen a Fekete-tengerig húzódik – egy varázslatos pihenőövezet. Ezt a különleges természeti adottságokkal rendelkező sávot többek között az EuroVelo nemzetközi kerékpárúthálózatának tizenharmadik vonalán (EuroVelo 13) is bejárhatják az érdeklődők.

A 700 kilométer hosszú kerékpárút osztrák szakasza az alsó-ausztriai Gmündben kezdődik és Dél-Burgenlandig vezet. A kerékpárút mentén található a Thayatal Nemzeti Park és a Fertő–Fertőzug Nemzeti Park, emellett szőlőskertek, ártéri erdők, tágas síkságok és szelíd dombhátak jellemzik a tájat. Várak, kastélyok és festői falvak csábítanak megállásra a határ mindkét oldalán: Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon egyaránt. A kerékpárút mentén emlékhelyek, installációk és kiállítások engednek bepillantást a Vasfüggöny korába. A Fertő tó régióban érdemes például megnézni az andaui hidat vagy a páneurópai piknik helyszínét. Tartomány:Niederösterreich
Település:Gmünd
GPS: 48° 47′ 9.65094″, 15° 2′ 47.9341″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward