» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő tó


Értékeld Te is:

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja! Fantasztikus szórakozás 140.000 négyzetméteren.


 

Az elmúlt évek újdonságai



2012 újdonsága

Szenzációs vízi móka a Kalandszigeten, saját vízi világba helyezett, új játék, kikötői hangulattal. A repülő halakkal suhanva a levegőben garantáltan az egész család jól fog szórakozni!!!!!!!!!

2013 újdonsága

2013 újdonság a "Schnullerbaum"/"cumifa" a Rattenmühle hullámvasút, a drágakőbánya és a babajelbeszéd.

A legújabb "cumifán" a gyerekek búcsút inthetnek kedves cumijuknak. A Dániából érkezett fa ezzel a Familypark részévé vált. A gyerekek a pénztárnál egy nevükkel ellátott szalagot kapnak, amelyre ráköthetik a cumijukat. Így az elválás pozitív élmény lesz: a következő látogatáskor újra találkozhatnak a nevükkel ellátott cumijukkal.

Rattenmühle szuperéles kanyarokkal. Lélegzetelállító száguldás 430 méter hosszan, éles kanyarokkal, váratlan irányváltásokkal valamint meredek és villámgyors hegy-, és völgymenetekkel, 18 méter szintkülönbséggel. Egy kocsi négy férőhelyes, végsebessége 54 km/h.

A babajelbeszéd célja a szülők és az újszülöttek közötti kölcsönös megértés segítése, még mielőtt a kicsik megtanulnának beszélni. Mindennapjaik legfontosabb kifejezéseire meghatározott kézjelek szolgálnak. A gyerekek például édesanyjuknak, édesapjuknak tudják jelezni, ha éhesek, vagy ha valami különösen tetszik nekik. Ezért a parkban a különböző látnivalóknál babajelbeszéddel írt táblákat helyeznek el. A vadállat futóversenynél például a nyúl szó kerül bemutatásra. Ez egészül ki német, angol, magyar és szlovák fordítással.

Nyáron egy további izgalmas látványosság várja a gyerekeket, a drágakőbánya, ahol egy "aranymosó tállal" kereshetik a drágaköveket, amelyeket aztán haza is vihetnek.

2014 újdonsága

Közvetlenül a bejárat mellett a vendégek az új Adlerflugon (jelentése: sasrepülés tehetik próbára bátorságukat. A sast ábrázoló kocsiban két személy foglalhat helyet, az U-formájú pályán 7,5 m magasságig juthatnak fel. A legmagasabb pontra érkezvén 35 km/h kezdő sebességgel zuhannak a mélybe, a pálya másik oldalán pedig újra magasba lendülnek az átfordulási pontig. A pálya teljes hossza 27 méter.

2014 fő látványossága, a vidám Fassltanz (hordótánc) a falusi porta területén várja a vendégeket. Itt egy talapzaton körbe-körbe forog a nyolc boroshordó, mindegyikben legfeljebb négy-négy személy foglalhat helyet. A hordók közepén lévő kézikerék segítségével a hordók saját tengelyük körül is mozgathatók, ily módon a bent ülők által is fokozható a szédítő forgás.

Az elsősorban a kisgyermekes családok körében kedvelt Kinderzug bei Hans und die Bohnenranke (Mesevonat az égig érő paszulyhoz) elemei teljesen kicserélődtek, a mozdony és a három kocsi összesen 26 személy szállítására képes.

A Sumpfburg (mocsárvár) mászóvárban a különböző korosztályok évek óta mászó és kalandélményekkel gazdagodhatnak. Az idén a létesítmény további szórakozási lehetőségekkel bővül. Az újonnan kialakított akadálypályán felfrissülésre lelhetnek a gyerekek. Különösen akkor, ha a pénzérme bedobásával aktiválható új vízágyúkkal valamelyik várlátogató célba veszi őket. A stégen további vizes meglepetésekkel várják az ide látogatókat.

2014 májusától Mici néni kicsiny farmján élő állatok várják a látogatókat, csemegével és simogatással lehet őket kényeztetni. Itt nemcsak kecskék és bárányok, hanem tyúkok és nyulak is új otthonra lelnek.

Hasonlóképpen májusban nyit az újonnan kialakított Eseltränke, ahol a vendéget kemencés burgonyaételek széles választéka várja.

2015 újdonsága

Leonardo da Vinci élményvilág: Leonardo repülőgépe. Az új látványosság Leonardo repülőszerkezetét formázza, főbb részei a tartóváz és az azon keresztirányban fekvő lengőkar, melynek egyik végében 12 egyszemélyes ülés található. Az indulás után a kar a levegőbe emelkedik, és a tartóváz körül forogni kezd, a gondola egészen 22 méteres magasságig repül, mielőtt újra a mélybe ereszkedne. Az oldalsó irányítószárny segítségével minden utas saját kezűleg irányíthatja a gondoláját, valamint hangulatától és ügyességétől függően oldalirányban hintázhat, akár egészen az átfordulásig.

Nemcsak a mester repülőgépét lehet kipróbálni, hanem a mediterrán növényzettel és akvadukttal autentikussá tett Piazza da Vincin is lehet sétálni. Ráadásul Leonardo többi találmánya, például a fából készült daru és a kanalas kotrógép modell formájában csodálható meg a korhűen kialakított téren.

2016 újdonsága: Varjúfészek és Békafogat

2016-ban a falusi gazdaságban több újdonság is felfedezésre vár. Aki felmászik a Varjúfészekbe, az egy 40 méter hosszú csúszdán juthat vissza a földre. A közvetlenül a tóparton található Békafogat körhintán pedig a Familypark legfiatalabb vendégei is tehetnek néhány kört "békaháton" a szüleik vagy nagyszüleik kíséretében.

2017 új attrakciói

2017-ben több új, kihagyhatatlan élmény várja a látogatókat a Falusi gazdaság tematikus részlegen.

Kakasvadászat (Gockeljagd)

Egy óriási kakast meglovagolva vágtathatunk el a menő motorkerékpáron ülő hóbortos nagymama mellett, keresztül a traktorgarázsként szolgáló pajtán és a riadt, tollas jószágokkal teli tyúkólon. 

Erdei expressz (Waldexpress)

"Beszállás!" - szól az felhívás a XIX. századi stílusú pályaudvaron. Az Erdei expresszen ülve vidám erdei állatokat figyelhetünk meg, és találkozhatunk egy erdésszel és egy halásszal is. 

2018 újdonságai

A mesepark 2018-ban 50 éves jubileumát ünnepli. A nosztalgikus Mesekörhinta (Märchenkarussel) egyfajta tisztelgés a park múltja és eredete előtt. Itt felülhetünk a csodaszép állatfigurák egyikének a hátára vagy tehetünk néhány kört a szelíden ringó és forgó kabinok egyikében. 2018-ban a Familypark történelmi központja, a Meseerdő (Märchenwald) is megújul.

A Falusi gazdaság tematikus részlegen található Alpesi jódli (Almjodler) pedig nyolc méteres magasságból kínálja fel kicsiknek és nagyoknak egyaránt a szabadesés fantasztikus érzését. Ez talán elég ok a jódlizásra!

A Vitaminbárnak (Saftladen) és a Pékműhelynek (Backstube) köszönhetően friss gyümölcslevekkel és turmixokkal, valamint gofrival és ízletes süteményekkel bővül a gasztronómiai kínálat.

2019 újdonsága

Bolondos Forgószél. A Falusi gazdaság (Bauernhof) tematikus részlegen található Bolondos Forgószél (Der durchgedrehte Wirbelsturm) nevű hajóhintákkal vízre szállhatnak a gyerekek egy kis kaland kedvéért. A Bolondos forgószél igazán különleges élményeket garantál, a Fertő tó partján ugyanis kiadták a legmagasabb fokú viharjelzést! Érzékeny gyomrúaknak nem igazán való, de a bátor hajósoknak hatalmas kaland. A hajóhinta 24 férőhelyes és négy éves kortól (kísérettel) lehet felülni rá.

Kalózösvény. A Kalandsziget (Abenteuerinsel) tematikus részlegen. Az ügyességi pályán a kis kalandorok billegő ládákon való átkelés és az elsüllyedt kalózhajó felkutatása közben bizonyíthatják ügyességüket. Figyelem! Nem árt vigyázni az alattomos szökőkutakkal.

2020 újdonsága: a Vízerőmű (Wasserwerk)

A 250 négyzetméteren elterülő különleges játszótéren szökőkutak és interaktív játékok, vízágyúk gondoskodnak a vidám vízi kalandokról.

2022 újdonsága: Hódvár

Az új Hódvár vadvízi hullámvasútat a Falusi gazdaság tematikus részlegen építették fel. Egy felvonó visz fel 17 méter magasra, innen indul a száguldás a mélybe, majd jön a hatalmas csobbanás. Ez persze még nem minden: az út során még tartogatnak egy-két meglepetést!

2024 újdonsága

Az új szezon 2024. március 23-án kezdődik Ausztria legnagyobb vidámparkjában. Áprilistól a látogatók megtapasztalhatják az "Azurgo" turbulens családi attrakciót és más újdonságokat.



Tartomány:Burgenland
Település:St. Margarethen
Cím:7062 St. Margarethen, Märchenparkweg 1
GPS: 47° 48′ 6.68516″, 16° 38′ 49.32128″
Honlap: http://www.familypark.at

Hetedhétország véleménye

Fürdőruhát feltétlenül vigyél, mert a gyerekek a vízijátszótéren és a spriccelő hordónál csurom vizesek lesznek!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward