» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg

Großes Walsertal Bioszférarezervátum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az alpesi völgy 6 faluból áll, ahol mintegy 3400 ember él. A völgy kiváló példája egy élettel teli kultúrtájnak, amelyben a walserek XIII-XIV. századi letelepedése óta a hegyvidéki mezőgazdaság, a legeltetés és a kiterjedt erdőgazdálkodás kifejezetten modern rendszere alakult ki.


A Vorarlbergben található Großes Walsertal Bioszférarezervátum 2000 óta létezik. 

A Großes Walsertal Bioszféra Rezervátum területén (Fontanellánál) található a Seewald tó, amely egy jégkorszakból visszamaradt gleccser felolvadt vizéből gyülemlett össze. Az erdőszéli, barátságos kis tavacskát virágos rétek ölelik körül. Mivel a tó vizét csak egy kis patak táplálja, az 1200 méteres magaslati fekvés ellenére is kellemesen felmelegszik és ideális feltételeket kínál az önfeledt fürdőzésre. Hogy semmi se álljon a pihentető kikapcsolódás útjába, egy hangulatos kisvonat szállítja a fürdőzni szándékozókat a csodás természeti környezetben fekvő tóhoz.

A vorarlbergi Großes Walsertal Bioszféraparkban található Klangraum.Stein tematikus túraútvonal mentén különféle hanginstallációk várják a kirándulókat. Hogyan szól a természet? Ezzel a kérdéssel foglalkozik a vorarlbergi Großes Walsertal Bioszféraparkban található Klangraum.Stein (Hangtér.Kő) tematikus túraútvonal. Az útvonal a Sonntag-Stein nagykabinos felvonó hegyállomásától indul. A négy kilométer hosszú túraút mentén művészi installációk segítenek a kirándulóknak, hogy elmerüljenek a hangzás témakörében és meghallgassák a természet hangjait. Például egy hangtölcsér segítségével vagy állomásokon, amelyeken a túrázók maguk kelthetnek különféle hangokat. A legtöbb túrázó számára az Echowand (Visszhangfal) a túra csúcspontja: ha szavakat kiáltanak a meredek sziklafal felé, az egyre csendesülő hangon válaszol. Útközben található még egy kalandjátszótér és egy grillezőhely is agyagkemencével.Tartomány:Vorarlberg
Cím:Großes Walsertal
GPS: 47° 13′ 7.92696″, 9° 50′ 14.17092″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward