» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Zell am See


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kapruni víztározó és erőmű csodálatos környezetben fekszik. A gyerekek Tobi Turbi segítségével ismerkedhetnek meg a természet és technika kapcsolatával.


A duzzasztóhoz több szakaszban juthatunk el. Az út 45 percig tart:

1. Busz völgyállomása: Kesselfall Alpenhaus 1068 m. Itt ingyenes parkoló.

2. Az első szakaszban panorámabusz viszi fel az utasokat 1209 m magasra a Lärchwand-alagúton keresztül. Innen indul a Lärchwand-Schrägaufzug, amelynek hegyállomása (Limberg-Sperre közelében) 1640 m magasban van. Ez a világ legnagyobb különleges, sínen közlekedő felvonója, amelynek széles, nyitott platóján egyszerre 140 ember fér el.

3. Innen ismét busz viszi tovább az utasokat. A Wasserfallboden-Stausee és a Fürthermoar-Alm mellett halad el a busz. A szemfüles gyerekek útközben mormotákat is láthatnak.

4. Hegyállomás: Mooserboden-Stausee 2040 m. Látnivalók:

Bergrestaurant

Fotópont

Staumauerführung: a szabályos időközönként (10 órától 15.15 óráig) induló vezetés a 107 m magas duzzasztófalat mutatja meg az érdeklődőknek. A fal belsejében a mérőműszereket is megmutatják. Belépő: 5 euró/felnőtt. 6-15 éves korig 3 euró.

A Látogatócentrumban (Besucherzentrum "Erlebniswelt Strom und Eis") a gleccserek világát és az erőmű történetét kiállítás mutatja be. Visszavezeti a látogatókat az 50-es évekbe, amikor az erőmű hosszas előkészületek után elkészült. Megismerhetjük az erőmű építésének a történetét is. A "Gletschereis" c. kiálltás bemutatja az alpesi gleccserek világát.

Tobi-Turbi-Kinderpfad (Tobi Turbi Gyerekösvény). Turbina Tobiással a gyerekek 6 élményállomáson keresztül játékosan gyarapíthatják ismereteiket a természetről és technikáról, miközben rejtvényeket is megoldhatnak. A megoldást a "Erlebniswelt Strom und Eis" büféjében kell leadni. Ottjártunkkor matricákat és gumicukrot kaptak ajándékba a gyerekek. (részletek)

Játszótér

Tanösvény a tipikus magashegyi növényekről, Fürthermoar Almnál található.

Túrázási lehetőség a Fürthermoar Almhoz, ahol egy Almmúzeumot is megnézhetünk.

 Tartomány:Salzburg
Település:Kaprun
Cím:5710 Kaprun, Kesselfallstraße 98
GPS: 47° 11′ 49.18121″, 12° 43′ 7.78152″
Honlap: http://www.tauerntouristik.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward