» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Zell am See


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zell am See családi hegyén egy nagyszerű játszótér, panorámaút játszópontokkal, sárkányösvény és még egy e-motorcross pálya is vár a gyerekekre.


A Sonnkogel csúcsot két szakaszban érhetjük el.

I. szakasz: SONNENALMBAHN nagykabinos felvonó

  • Völgyállomás: Zell am See-Schmittental
  • Hegyállomás: Sonnenalm. Innen indul tovább a Sonnkogelbahn libegő. Hegyi vendégfogadó és játszótér a hegyállomáson.

II. szakasz: SONNKOGELBAHN libegő

  • Völgyállomás: Sonnenalm
  • Hegyállomás: Sonnkogelalm, Fotopoint. Itt panorámaétterem játszótérrel. Discgolf: A discgolf a frisbee és a golf keveréke. A pálya: 1.850 m és 1.400 m között lefelé. Felvonójeggyel ingyenes.

Innen panoráma túraút (Panorama Höhenpromenade) vezet a Schmittenhöhére. A panorámaúton kilátópontok, a gyerekek számára mormotajárat, faállatok teszik izgalmassá a kirándulást.

A Schmittenhöhe legnagyobb sztárja Schmidolin, a sárkány. Az ő nevével fémjelezve számos attrakcióval találkozunk Zell am See felett.

A Schmidolin sárkányösvény 11 kaland állomásán a gyerekeknek ügyességi feladatokat kell megoldaniuk: tűzkerék, tűzhíd, sárkánycsúszda, sárkánytorony, oszloperdő. A kalandos túraút az Airetbahn I. (az út közvetlenül a hegyállomásnál kezdődik) vagy a cityXpress (kb. 10 perc gyalogút) kabinos felvonókkal érhető el. Az út végigjárásához egy Abenteuerpassra van szükség, amely a felvonók pénztárában kapható ingyenesen a felvonójegy megváltásával vagy a Zell am See-Kaprun Card bemutatásával. A füzetben gyerekeknek a helyes megoldásokat kell bejelölniük (egy lyukasztóval kilyukasztaniuk). A feladatok német és angol nyelvűek, de nyelvtudás nélkül is könnyen érthetőek. A túra végén a gyerekek a felvonó pénztárában ajándékot kapnak: oklevelet, matricát, nyalókát. Az út természetesen az Abenteuerpass nélkül is végigjárható, de akkor a gyerekek nem kapnak ajándékot. A kalandok végén megpihenhetünk az Airetalm étteremben, ahonnan a környező hegyek panorámájában gyönyörködhetünk.

Az Airetbahn I. felvonó pénztárában a babák számára hátihordozó ingyenesen kölcsönözhető!

Különösen kedvelt a Schmidolins Feuerstuhl nevű e-motorcross pálya, ahol a gyerekek elektromos motorkerékpárokkal roboghatnak Schmidolin ösvényein, Ausztria legmagasabban fekvő e-motocross pályáján.

Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes a felvonók használata.Tartomány:Salzburg
Település:Zell am See
Cím:5700 Zell am See, Schmitten
Honlap: http://www.schmitten.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward