» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia

Malta Hochalmstraße: Kölnbrein gát, Airwalk kilátó


Értékeld Te is:

Malta Hochalmstraße nagyon szép alpesi autóút. Talán a legérdekesebb pontja a Kölnbrein Staumauer, Ausztria legmagasabb duzzasztógátja. A gáton kialakított Airwalk kilátó fantasztikus panorámát kínál a környező tájra.


A Malta Hochalmstraße teljes hossza 14,4 km, 9 híd, 7 alagút vezet át rajta, a szintkülönbség 1085 m. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a Hohe Tauern hegyi világára. A táj szépségét több helyen is vízesések látványa emeli.

Az út a hatalmas Kölnbreini-gátnál ér véget (1933 m), amely a legmagasabb víztározó fal Közép-Európában. Sétát tehetünk a 626 m hosszú, 41 m széles és 200 m magas tározó medence (Kölnbrein-Stausee) gátkoronáján. Itt található Ausztria legnagyobb teljesítményű vízi erőműve.

A gátnál található hegyi étteremben élménycentrum várja a látogatókat, három érdekes (ingyenesen látogatható) kiállítással, amelyek elmagyarázzák az erőmű működését. Újdonság: 4D-mozi (2,50 euró/fő).

A gáttól túraútvonalak indulnak. Újdonság a gátról lenyúló "Airwalk" kilátóplatform. A gáton - 1933 méterrel a tengerszint felett - kialakított Airwalk kilátó fantasztikus panorámát kínál a környező tájra. A 2010-ben megnyitott látványosság a Malta alpesi út végén található. Az acélból és üvegből készített platform valósággal lebeg a mélység fölött. A skywalk közepén ülőhelyek csábítanak időzésre, miközben a beépített üvegpadlón keresztül a lábunk alatt tátongó 200 méteres mélységben gyönyörködhetünk

A gát megtekintése ingyenes, az alpesi út használatáért kell csak fizetni, 2022-ben 20 euró/autó. A gát babakocsival járható.

Fotopoint a gátnál: lefényképezhetjük magunkat, majd otthon az internet segítségével megnézhetjük a képeket.Tartomány:Karintia
Település:Malta
Cím:9854 Malta
GPS: 47° 4′ 45.39734″, 13° 20′ 19.86007″
Honlap: http://www.tauerntouristik.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward