» Olaszország

» Olaszország » Liguria » Genova


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Európa második legnagyobb Akváriumát Genovában találjuk.


A régi kikötő keleti oldalán található Aquario remek programot kínál, hiszen mindenféle tengeri állat megtekinthető itt természeteshez hasonló környezetében, beleértve a delfineket, pingvineket, teknősöket is.

15 000 állat és 200 növényfaj 27 000 négyzetméteren: ezek a számok jellemzik a lenyűgöző genovai akváriumot, Olaszország legnagyobbját.

Az Akvárium a 92-es genovai Expo '92-re épült, amelyet a genovai születésű Kolumbusz Kristóf Amerika felfedezésének 500. évfordulója alkalmából rendeztek be, és a régi kikötő területén (porto antico) található, amelyet a neves olasz építész, Renzo Piano tervezett át erre az alkalomra.

Piano tervezte az akváriumnak otthont adó épületet is, amely sokak szerint úgy néz ki, mint egy tengerre készülő hajó.

A genovai akváriumban található Európa legszélesebb körű vízi élővilága. A világ összes tengeréből 600 faj látható a 70 kiállítási tárgyon keresztül: a ritka fajoktól, mint a lamantinok, tengeri emlősök, amelyek a sellők legendájának eredetét jelenthetik, a leghíresebbekig, mint a delfinek, pingvinek és cápák; majd medúzák, fókák és sokszínű trópusi halfajok.

A látogatás a "Kék bolygó" teremben kezdődik, ahol a világ óceánjainak nagy térképére vetített videó rávilágít arra, hogy a víz milyen fontos szerepet játszik az életben, és azt is elmagyarázza, hogyan segítette a tenger a kommunikációt és az új civilizációk felfedezését az évszázadok során.

A legfontosabb látnivalók közé tartozik: a "Mélytenger" terem, ahol a látogatók körülbelül három percig igazi elmerülést tapasztalhatnak - ahogy mélyebbre jutunk, a fény egyre halványabbá válik, és a tenger mélyén élő összes élőlény felvonul előttünk;

  • a "Cápák öble", ahol egy nagy tartályban a tenger ragadozói élnek;
  • a Padiglione Cetacei (Cetacei csarnok), ahol a delfineket mind a felszínről, mintha a nyílt tengeren látnánk őket, mind pedig a víz alatti perspektívából láthatjuk;
  • a "Medúzák tánca", ahol a látogatók megtapasztalhatják a medúzák lebegő mozgását.

A genovai akváriumban még sok más lenyűgöző és informatív élményben lehet részünk, ami egy kellemes félnapos családbarát kirándulást tesz lehetővé.Tartomány:Liguria
Település:Genova
Cím:Acquario Di Genova
GPS: 44° 24′ 36.52002″, 8° 55′ 34.64612″
Honlap: http://www.acquariodigenova.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward