» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Hallstatt-tó partján fekszik, és érintetlen természet veszi körül.


A környék legszembetűnőbb látványossága a Dachstein Krippenstein (2100 méter), amely a völgy felett őrködik. Obertraunból gyorsan és egyszerűen elérheti a Dachstein-barlangokat, és olyan gyönyörű, varázslatos, energiát adó helyeken sétálhat, mint a Koppenwinkel-tó vagy a Koppenbrüller-barlang. Emellett a tó hűsítő vize és a síközpont is csak egy rövid távolságra van!

Ideális kiindulópont a Dachstein masszívum - egy természeti paradicsom - felfedezéséhez. Obertraunból a Dachstein világörökség részét képező kötélpályával feljuthat a lenyűgöző Óriás-jégbarlanghoz és a lenyűgöző Mamut-barlanghoz. Kicsit feljebb, a Dachstein-fennsíkon található Krippensteinhez is utazhat. Az 5 ujj kilátóplatformról fantasztikus kilátás nyílik. Még egy kicsit feljebb található a világörökségi spirál, ahonnan a Dachstein Salzkammergut üdülőrégió hegyeire nyílik kilátás.

Tipp: Az Obertraun-hegység felfedezése során javasoljuk, hogy vegyen részt a Dachstein Krippenstein csúcsára felvonóval vezetett napfelkeltekiránduláson. Ezeket júliustól októberig lehet igénybe venni, és a varázslatos hangulat garantált!

Az impozáns hegyek között, a Hallstatti-tó partján fekvő kisváros ideális kiindulópont számos tevékenységhez, mint például túrázáshoz, hegymászáshoz, kerékpározáshoz, úszáshoz, élménybiciklizéshez, a számos látnivaló megtekintéséhez vagy egyszerűen csak a pihenéshez és a boldogság megtalálásához.

Nemcsak a hegyen, hanem a völgyben is rengeteg minden felfedezésre vár: a Koppenbrueller-barlang földalatti vadvízi látványosságai. Vagy a gyönyörű túraútvonalak, mint például a keleti parti túraútvonal közvetlenül a Hallstatt-tó mentén vagy az idilli Koppenwinkl körút a Koppenwinkl-tóhoz.Tartomány:Oberösterreich
Település:Obertraun
GPS: 47° 33′ 28.89792″, 13° 41′ 7.0368″
Honlap: https://dachstein.salzkammergut.at/en/world-heritage-region/obertraun.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward