» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Schloss Tratzberg sok élményt tartogat a látogatók számára. Innsbruck és Kufstein között, egy sziklatömbön emelkedik, a hatalmas, ugyanakkor varázslatosan romantikus Tratzberg, Európa legszebb késő-gótikus várkastélyainak egyike.


A Tratzberg kastélyt elsősorban gazdag és eredeti belső berendezése teszi oly látványossá. A kastély fénypontja a Habsburg-terem, ahol egyedülálló falfestmény ábrázolja a Habsburgok családfáját. A terem mind a négy falán végigfutó kép hosszúsága csaknem 50 méter.

A kastélyt a 13. században emelték a támadó bajorok ellen. A 16. században tovább építették, késő gótikus stílusban. A kastélykápolna a gótika szép példája. A vár reneszánsz elemei a Fuggerek idejéből való, akik 1589-1657 között birtokolták a várat. Látványosság a Fuggerkammer, késő gótikus ágyakkal, szekrényekkel, ládákkal. További érdekes termek a Fegyverterem, Vadászterem, Asszonyszoba, Miksa-szoba és Királynő-szoba.

A kastély látogatás során a vendégek időutazást tesznek a középkorba, amelynek keretén belül az egykori arisztokrata tulajdonosok életszerű hangjátéka varázsolja el őket.

Egy izgalmas audio-vezetés és hangjáték keretében, I. Miksa császár, a legendás Fuggerek és más történelmi nagyságok "személyesen" vezetik végig a látogatót egykori lakóhelyük ritka, értékes műremekekkel berendezett termeinek hosszú során.

A korszakot idéző zenei aláfestés keveredik a női lakosztályban a szövőszék kattogásával, majd egy korabeli vadász jelenet repíti vissza a látogatót a kései középkorba. A Habsburg Ház egyedülálló, művészien festett családfája, és a német reneszánsz mesterműveivel berendezett királyterem után, még négy másik terem, a kastély kápolna, a reneszánsz belső udvar és a két fegyvertár gazdag gyűjteménye várja a látogatókat.

Búcsúzóul a gyerekek örömére, - a fegyverteremben egy a hatalmas, kardjával a padlót kopogtató középkori lovag, a kastély egyik 16. századbeli ura mond Istenhozádot a sisakrácsa mögül harsogó hangon a látogatóknak.

Az audio-vezetés kapható német, angol, olasz, francia, holland, spanyol, japán és MAGYAR nyelven is. A látogatókat egy képzett vezető kíséri végig a túrán. A vezetés tartama 1 óra.

Idegenvezetések minden nap 10.00-16.00 óráig. A kastély júliusban és augusztusban meghosszabított nyitvatartással üzemel: az utolsó idegenvezetés 17.00 órakor indul.GYERMEKVEZETÉS

A gyerekek egy izgalmas mesevezetés alkalmával fedezhetik fel a kastélyt és a lovagkort audio-hangjátékkal, miközben bujócskázhatnak Tatzi-val, kis házi szellemmel és barátnőjével Adélé-vel is. Ha a gyerekek szépen figyelnek a mesére, és a vezetés végén megválaszolnak egy kérdést, egy kis ajándékot is nyerhetnek.

A gyermekvezetést 4 éven felüliek számára ajánlják. A gyermekvezetést csak német, angol, olasz és holland nyelven tartják!

A kastély lábánál található a Schlosswirt Tratzberg étterem, amely játszótérrel is rendelkezik. Innen indul a Tratzberg Express kirándulóvonat, amellyel kényelmesen eljuthatunk a kastélyhoz, 8 perc alatt a parkolótól a várkastély kapujáig (1 EUR/fő).

A kastélyhoz egy emelkedő erdei út vezet. Az út gyalogosan kb. 20 percet vesz igénybe.

Schlosskiosk (Lovagbolt): Stílusos környezetben válogathatunk a "Lovagboltban" kisebb emlékek és ajándéktárgyak, továbbá a várakról és kastélyokról szóló irodalom kiadványai között. A "várkisasszonykák és lovagocskák" részére csipke főkötők, koronák, kifestő könyvek, lovagi felszerelés és fakardok, stb. találhatók a boltban.

Belépő 2019-ben: 13,50 euró/felnőtt, 8 euró/gyerek. 4 éves kor alatt ingyenes.Tartomány:Tirol
Település:Jenbach
Cím:6200 Jenbach in Tirol, Schloss Tratzberg
GPS: 47° 23′ 5.38969″, 11° 44′ 31.90589″
Honlap: http://www.schloss-tratzberg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward