» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Zell am See


Értékeld Te is:

A Sigmund-Thun-szurdok Kaprun közelében található. Turisták részére kialakított, sziklába vájt pallóút kanyarog a Kapruner Ache patak felett, látványos vízesések mellett és hatalmas sziklafalak között.


A késői jégkorszakban, kb 14.000 évvel ezelőtt a Kaprun-völgyet hatalmas gleccserek borították, amelyek arrébb tolták a sziklákat a folyás irányába. Amikor a gleccser megolvadt, egy hegyszorost hagyott maga után a Bürgkogelnél, ami ma a Sigmund-Thun-szurdok.

Klammlichter in der Sigmund Thun Klamm in Zell am See-Kaprun

(c) Österreich Werbung/Jürgen Feichter

1893-ban, a kapruni turizmus úttörője, Nikolaus Gassner változtatta a szurdokot turisztikai vonzerővé, amikor is deszkákból sétányt épített a sziklák oldalába. A nevét Salzburg akkori kormányzójáról, Sigmund Graf von Thunról kapta. 1934 óta természeti műemlék.

A szurdok 320 méter hosszú és néhol a 32 méteres mélységet is eléri.

A szurdok bejáratánál egy nagy parkoló található. A bejárat mellett pedig Verbund áramszolgáltató vállalat ingyenesen látogatható látogatóközpontjában ismerkedhetünk meg az áramtermelés technikájával.

A szurdok végén egy mesterségesen kiépített vízesésben gyönyörködhetünk. A vízesésen keresztül a felette lévő tó (Klammsee) vizét eresztik le. Innen három utat is választhatunk. Az egyik visszafordulva ismét a szurdokon át vezet. Vagy választhatjuk a szurdok felett vezető az utat is. Ezt követően enyhe lejtőn juthatunk vissza a parkolóig. Ha időnk engedi utunkat a Klamsee felé is vehetjük. A festői hegyi tó kedvelt kirándulási célpont. Itt egy játszótér és egy pihenőterület vár a gyerekekre. A tó mellett található büfében a tóból kifogott pisztrángot is megkóstolhatjuk. (részletek)

Belépő: 3,40 euró/fő, 2,30 euró/gyerek (6-15 éves). Családi jegy 8,50 euró.Tartomány:Salzburg
Település:Kaprun
Cím:Kaprun, Krafthausstr. 20.
Honlap: http://www.kaprunmuseum.at/de/sigmund-thun-klamm/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward