» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sanremo Olaszország egyik legnyugatibb tengerparti városa: mindössze 25 km-re található a francia határtól. A Riviera dei Fiori, azaz a Virágos Riviéra központja, igen elegáns üdülőhely.


Az 57 ezer lakosú várost a rómaiak alapították, Matutia néven. Tengerpartja mellett, számos kulturális-, és sporteseményéről is ismert a város, úgy mint a Sanremo-i Táncdalfesztivál vagy a Milánó-Sanremo kerékpárverseny: 298 km-es távjával ez a leghosszabb egy napos kerékpárverseny. Minden évben március 20. körül rendezik meg.

Sanremót a "virágok városának" is nevezik, a városszerte jelen lévő számos virágnak, a csodálatos parkoknak, és kerteknek, valamint a város jelentős virágexportjának köszönhetően. Egész évben tapasztalható, rendkívül enyhe klímájának köszönhetően is népszerű nyaralási célpont. Kavicsos, és homokos strand is megtalálható itt. Számos tengeröböl és a tenger környéki hegyek teszik még szebbé a helyet.

A tengerparton kívül, Sanremo egyik nevezetessége a Villa Nobel. Ez Alfred Nobel korábbi háza, ahol élete utolsó éveit töltötte. A luxusvilla megtekinthető, bizonyos időpontokban ingyenesen.

Sanremo festői kikötője, kávézóival és éttermeivel, kis óvárosa (La Pigna), és forgalmas bevásárlóutcái is remek sétákat ígérnek. A La Pigna feletti domb tetején megnézhető a város szimbóluma, a Madonna della Costa szentély. Innen csodálatos kilátás is nyílik Sanremóra.

Az 1905-ben épített Sanremói kaszinó, amely építészeti remekműnek számít, messze földön híres. A Corson álló gyönyörű az orosz ortodox templom, az 1912-ben épített San Basilio is gyönyörű.

A Sanremo közelében, a 17 km-re lévő Ventimiglia mellett található Villa Hanbury pedig egy szép botanikus kert, ahol 5800 trópusi növényfaj csodálható meg: a tenger látványával együtt csodás élményt nyújt. (részletek)

Sanremóból autóbusszal el lehet jutni a 786 m magasan fekvő San Romolóba, ahonnan csodás panorámakilátásban lehet gyönyörködni.Tartomány:Liguria
Cím:Sanremo
GPS: 43° 48′ 57.48156″, 7° 46′ 33.80412″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward