» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 19. században Bordighera álmos liguriai városkája az olasz Riviérán utazó elit legelégedettebb látványosságai közé tartozott.
Bordighera a francia határtól 20 km-re, Imperiától 36 km-re fekszik.

A briteket részben Giovanni Ruffini 1855-ben megjelent Doctor Antonio című műve vonzotta - egy száműzött olasz író, aki az olasz egyesítés brit támogatását kereste -, a britek tömegesen érkeztek az egzotikus pálmáktól, olajfáktól és az édes, egészséges tengerparti szellőtől illatozó városba, ahol templomokat, teniszpályákat és számos más, kifejezetten brit épületet hagytak maguk után, amelyek ma is anakronisztikusak ebben az olasz kisvárosban.

Monet olajfái Bordigherában

A francia impresszionista festő a liguriai tengerparton levő Bordigherában festette meg 1884-ben azokat az "ezüstös levelű olajfákat", amelyek azóta is a Villa Pompeo Mariani kertjét díszítik.

Az évszázados olajfák, amelyeket Claude Monet is megörökített Pompeo Mariani (1857-1927) olasz festő egykori villájához tartozó kerteben állnak.

A bordigherai villa a tíz legjobb állapotban megmaradt épület között van a 20. századi művészvillák közöttTartomány:Liguria
Cím:Bordighera
GPS: 43° 47′ 6.18432″, 7° 39′ 32.79384″
Honlap: http://www.fondazionepompeomariani.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward