Belvedere új kiállításai

2011. május 2.

print

Belvedere új kiállításai

Februárban átfogó kiállítás nyílik a Belvedere múzeumban Egon Schiele portréiból és önarcképeiből. Ugyancsak februártól tekinthető meg a Belvedere-ben az a kiállítás, amely az 1920-as évek bécsi avantgárd irányzatára, a kinetizmusra irányítja rá a figyelmet.

Februárban átfogó kiállítás nyílik a Belvedere múzeumban Egon Schiele portréiból és önarcképeiből. Ugyancsak februártól tekinthető meg a Belvedere-ben az a kiállítás, amely az 1920-as évek bécsi avantgárd irányzatára, a kinetizmusra irányítja rá a figyelmet.Egon Schiele: Önarcképek és portrék
A Belvedere februártól júniusig Ausztria egyik legjelentősebb művészét mutatja be: Egon Schielet. A kiállítás középpontjában Schiele önarcképei és portréi állnak. Az Alsó Belvederében és az Orangerie-ben február 17-től látható az „Egon Schiele - önarcképek és portrék" című kiállítás. Schiele művészetének középpontjában az ember és mentális állapotának bemutatása állt. Kereken 100 önarcképpel és portréval dokumentálja a kiállítás Schiele művészi fejlődését és rendkívüli teljesítményét, mint portréfestő. Egyes művei most láthatók először Ausztriában.
Egon Schiele (1890-1918) Gustav Klimt és Oskar Kokoschka mellett a Bécsi Modernek legfontosabb művészei közé tartozik és kiváló képviselője volt az expresszionizmusnak. Első sikereit 1909-ben a „Nagy Művészetszemlén" aratta. Támogatást elsősorban apai barátjától, Gustav Klimttől kapott, aki művészileg is hatással volt rá. Portréi és önarcképei mellett Schiele aktjairól ismert, amelyek főként nőket és gyermekeket ábrázolnak, és egykor nagy felbolydulást okoztak. Klimt 1918. februári halála után lett Schiele a bécsi művészeti élet sztárja. A dicsőség azonban nem tartott sokáig. 1918. október 31-én ő is elhunyt, mindössze 28 évesen.
 
Egon Schiele - Önarcképek és portrék
Alsó Belvedere, Orangerie
2011. február 17. - június 13.
Naponta 10-18 óráig, szerdán 10-21 óráig

DYNAMIK!
Kubismus / Futurismus / KINETISMUS
Ugyancsak februártól tekinthető meg a Belvedere-ben az a kiállítás, amely az 1920-as évek bécsi avantgárd irányzatára, a kinetizmusra irányítja rá a figyelmet. A művészettörténet kevésbé ismert áramlatai közé tartozó mozgalmat a kubizmus és a futurizmus olyan ismert képviselőinek alkotásaival együtt mutatja be a Belvedere, mint Frantisek Kupka vagy Fernand Léger.

DYNAMIK!
Kubismus / Futurismus / KINETISMUS
Alsó Belvedere
2011. február 10.-június 29.
Naponta 10-18 óráig, szerdán 10-21 óráig

Belvedere
1030 Bécs, Rennweg 6
www.belvedere.at

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play