Mini szőlőbirtok Bécsben

2011. október 19.

print Hetedhétország.hu

Mini szőlőbirtok Bécsben

Az osztrák főváros közepén, a Schwarzenbergplatzon található Bécs legkisebb szőlőültetvénye, ahol 170 négyzetméteren hatvan szőlőtő terem. 





A szölőültetvényből készült bort jótékonysági célra fordítják.


Kevesen tudják, hogy a boráról és szőlőjéről is híres osztrák főváros legkisebb szőlőskertje éppen a város közepén, a Schwarzenbergplatzon található. A Palais Wiener von Welten előkertjében mintegy hatvan szőlőtő hozza gyümülcsét évről-évre - több mint száz éve.


A 170 négyzetméteres „szőlőbirtokot” az 1900-as években állítólag egy házmester telepítette, 1995 óta pedig a Mayer am Pfarrplatz szőlészet gondozza. A szüretre minden évben Michael Häupl polgármester és a városi prominencia segítségével kerítenek sort, megünnepelve egyúttal a bécsi bort.


Az osztrák főváros legkisebb szőlőbirtokáról származó 50-60 palack nedűt karácsonykor a Licht ins Dunkel jótékonysági egyesület javára árverezik el, amely szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek valamint születésüktől fogva szellemi illetve testi fogyatékossággal élőknek segít céljaik megvalósításában.

Mivel az idei ősz tökéletes volt, várhatóan kiváló lesz mind a fehér, mind a vörösbor minősége – derült ki a hétfőn megtartott ünnepélyes szüretkor.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play