Szezonnyitás Beleden

2013. március 29.

print

Szezonnyitás Beleden

A Húsvét egyben a szezonnyitást is jelenti Beleden/Bildein, a "határok nélküli faluban".A Húsvét egyben a szezonnyitást is jelenti Beleden/Bildein, a "határok nélküli faluban". Az idei programokról és újdonságokról a héten tartottak sajtótájékoztatót. 

Egy húsvéti ajándékot is kapnak az idén a belediek, ugyanis megnyílik a falu étterme. A határok nélküli szellemiség jegyében itt is a nemzetköziségen van a hangsúly, ugyanis a bérlő a koszovó-albán Bekim Loshi, a magyar pincér Egervári Attila és a szintén magyar, többszörös aranyérmes, világbajnok szakács Szíjártó Attila. Tehet Beled ezentúl a kulináris örömök miatt is megér egy kirándulást. 

Húsvéttól ismét a megszokott időben tart nyitva a falu kortörténeti múzeuma, a "Geschichtenhaus" és a Határélménypark/Grenzerfahrungsweg is várja a látogatókat. 

Az idei fesztiválokon ismét lesznek magyar vendégek, az április 27-én megrendezésre kerülő Ostcafé fellépői között lesz a fiatal szentpéterfai tambura-zenekar, az augusztus 9.-10.-ei Picture on fesztiválra pedig már visszaigazolta részvételét a magyar Firkin, Mambo Kurt vagy a Kontrust is. 

A fesztiválokon túl az idén jubileumra is készül a falu, 2013-ban ünneplik 20 éves önállósulásukat. Egy nagyobb ünnepségre - a sűrű nyári programokra tekintettel - majd ősszel kerül sor. De szintén 20 éves fennállását ünnepli a falu kedvelt cukrászdája, a Lendl is.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play