Ski amadé régió

2013. október 10.

print

Ski amadé régió

A magyar síelők körében is népszerű Ski amadé síparadicsom ajánlata az idei síszezonban: mindenkit megtanítanak 3 nap alatt síelni!A magyar síelők körében is népszerű Ski amadé síparadicsom ajánlata az idei síszezonban: mindenkit megtanítanak 3 nap alatt síelni! Amennyiben a háromnapos síoktatás nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket, abban az esetben nemcsak a síoktatás árát fizetik vissza, hanem a síkölcsönzés és a síbérlet árát is.

 


Ausztria legnagyobb síparadicsomát, a Ski amadé síszövetséget öt különböző régió alkotja: Salzburger Sportwelt (Flachau, Wagrain, St. Johann/Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben, Filzmoos, Goldegg), Schladming-Dachstein (Schladming/Planai, Rohrmoos/ Hochwurzen, Pichl/Reiteralm, Ramsau am Dachstein, Haus im Ennstal/Hauser Kaibling, Forstau/ Fageralm, Gröbming/Stoderzinken, Pruggern/Galsterbergalm), Gastein (Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein), Hochkönig (Maria Alm, Dienten, Mühlbach) és Großarltal (Großarl, Hüttschlag).

 


nagyítás>>


A régióban 356 különböző nehézségi fokú, összesen 860 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, valamint 260 síkunyhó és hegyi étterem várja a síelőket. Mivel a pályák nagy részét már képesek ellátni műhóval, ennek köszönhetően a téli szezon 2013. november végétől egészen húsvétig tart.

Garantált sítudás 3 nap alatt

Ausztria legnagyobb síszövetsége korra való tekintet nélkül számtalan élményt tartogat a kezdőknek: tökéletes gyakorlópályák, speciális felvonók, első osztályú síiskolák, képzett síoktatók és egyedülálló oktatási módszerek garantálják, hogy a tanulás élvezetes és vidám legyen. Síelni nemcsak a gyermekként tanulhatunk meg. A Ski amadé új ajánlatcsomagjának köszönhetően a felnőttek is könnyedén elsajátíthatják a síelés alapjait. A „Learn2Ski” program segítségével mindenki megtanulhat síelni három nap alatt.A Ski amadé új, „Learn2Ski” névre keresztelt síoktató ajánlata az úgynevezett „Fish metóduson” alapszik. A forradalmian új motivációs módszer a Seattle-ben található Pike Place halpiacról származik és innen kiindulva hódította meg az egész világot. Lényege, hogy aki élvezi a munkáját, és ezt meg is mutatja, nemcsak saját magát motiválja ezzel, hanem a kollégákat és a vevőket is. A halpiacon a kereskedők úgy mutatták ki örömüket, hogy viccelődtek egymás között és a vendégekkel, halakat dobtak egymásnak és különösen barátságosan és figyelmesen foglalkoztak a vevőkkel. A munka ismét örömet szerzett a kereskedőknek, mert a megfelelő hozzáállással dolgoztak és ezt sikeresen meg is tudták mutatni. Az eredmény: a halpiac mára Seattle egyik legkedveltebb attrakciója lett és ismét nyereséges.

A módszert most a Ski amadé síszövetség „Learn2Ski” programjánál is felhasználják. Azok a felnőttek, akik nem tudnak síelni most szórakoztató módon sajátíthatják el a téli sportág alapjait mindössze három nap alatt. A speciálisan képzett síoktatók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy csökkentsék a síelni szándékozó felnőttek félénkségét. Különösebb varázslat nélkül, elsősorban sok humorral és gyermeki könnyedséggel tanulhatnak így meg a felnőttek síelni.

 


A Ski amadé síszövetség pénz visszafizetési garanciája igazolja, hogy a módszer valóban működik, és a „Learn2Ski” kurzus résztvevői három nap alatt tényleg le tudnak siklani egy kék pályán. Amennyiben a háromnapos síoktatás nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket, abban az esetben nemcsak a síoktatás ára jár vissza, hanem a síkölcsönzés és a síbérlet ára is.

Egy háromnapos síoktatás garantált sikerrel és szórakozással, szállás négy éjszakára, síbérlet és síkölcsönzés egy háromcsillagos panzióban reggelivel 373 euróba kerül, egy négycsillagos szállodában pedig 533 euróba kerül. A síoktatás naponta 4 órán át tart.

A pályákon is lehet internetezni és facebookozni

Az idei téli szezontól már 400 WIFI állomás garantálja az ingyenes internetkapcsolatot. A vendégek így a síterepeken szinte mindenhol szörfözhetnek az interneten. Az alpesi térségben a Ski amadé síszövetségé a legkiterjedtebb és legnagyobb ilyen jellegű szolgáltatás. Az egész roppant egyszerűen működik: elég egyszer bejelentkezni és már használhatjuk is a praktikus applikációkat, az internetet vagy a levelezőprogramunkat – ráadásul mindezt a sípályán. Még jelszót sem kell megadni. 
A könnyű kezelhetőség is nagymértékben hozzájárult a WIFI hálózat sikerességéhez: A 2012/13-as szezonban csaknem 220 000 fő használta a vezeték nélküli internetkapcsolatot és csaknem 4 millió online letöltés valósult meg.

 


Az újdonságok közé tartozik a „Ski amadé Guide” applikáció is. Az okos telefonokra készített útmutató ingyenesen letölthető, iPhonon, valamint androidos készüléken egyaránt működik. Más síterepek már ismert applikációhoz képest a Ski Amadé mobilra kínált alkalmazása egy sor újdonságot is kínál. A középpontban egy sí-navigációs rendszer áll, amely a síelők tudásához és preferenciájához mérten határozza meg hogyan jussunk el egyik pontból a másikba vagy sípályákat javasol a gondtalan téli élményekhez. Az ajánlások mindig összhangban állnak a felhasználó sítudásával és erőnlétével, valamint az aktuális időjárással és évszakkal is. Az applikáció segítségével információkat szerezhetünk az aktuális hóviszonyokról, az időjárásról, a felvonókról, hüttékről, a különböző rendezvényekről és a szabad szálláshelyekről is.

 


Az applikáció új verziójával már az is lehetséges, hogy egy úgynevezett web-mobil hídnak köszönhetően otthonról, a saját számítógépünkről tervezzük meg a tökéletes sínapot, majd végezetül áttöltsük az okostelefonunkra a számunkra legkedvesebb helyeket és útvonalakat. Egyedülállóan realisztikus képet kaphatunk, ha otthon a számítógép előtt ülve megtekintjük a Ski amadé 3 dimenziós modelljét. A 3 dimenziós világ egy eddig soha nem látott felbontásban enged varázslatos bepillantást az alpesi tájba. Így a síelők már jóval az utazás előtt is repülhetnek a sípályákon és minden pontosan megfigyelhetnek.

A sípályafigyelő rendszer által mentett sínaplót is játszi könnyedséggel tölthetjük át a mobiltelefonról a számítógépre, majd egy mozdulattal posztolható minden a Facebookra.

Az Iphonra és Androidra egyaránt ingyenesen letölthető „Ski amadé Guide” 3.0-ás verziója tartalmaz egy Geo térképet is, amellyel még pontosabban határozhatjuk meg a különböző orientációs pontokat. A síkunyhók, felvonók, WC-k, parkolóhelyek és szervizállomások mellett a Ski amadé síszövetségben a pénzautomatákat is pontosan meg lehet találni. 
Az applikáció égető helyzetben sem hagy bennünket cserben: az integrált vészhívó funkcióval a felhasználó azonnal segítséget tud kérni – anélkül, hogy előtte a megfelelő telefonszámot kellene keresgélni. Az applikáció egy további fontos eleme a beépített sínavigációs-rendszer: az egyénre szabott ideális útvonalat a síelési stílusunknak, a tudásunknak, az évszaknak és az aktuális időjárási adatoknak megfelelően határozhatjuk meg. Ezenkívül a felhasználók különböző tematikus sí útvonalak közül is válogathatnak.

Futurisztikus Planet Planai Schladmingban


A tavalyi tél egyik legkiemelkedőbb eseménye volt a Schladming-Dachstein régióban megrendezésre kerülő Alpesi Sívilágbajnokság. Az újjáépített Planet Planai adott otthont a szolgáltatói központnak és a híres Planai-sípálya célállomásának. A futurisztikus épület azonnal a 2013-as sívilágbajnokság és egyben az egész Schladming-Dachstein régió ismertetőjegyévé vált. 

 Kulináris síelés

A Ski amadé síszövetségben mindig nagy hangsúlyt fektettek a kulináris kínálatra. A sírégió csaknem valamennyi síkunyhójában a minőségi osztrák konyha legkülönfélébb ínyencségeit fogyaszthatjuk. Az „Genuss-Partner-Hütten” szövetséghez tartozó alpesi menedékházak és hegyi éttermek regionális finomságokat és minőségi osztrák borokat kínálnak. A Ski amadé síszövetség az Osztrák Bormarketing társasággal együttműködésben, „Ausztria legnagyobb síparadicsoma osztrák borokat kínál” mottóval igyekszik elősegíteni a minőségi borfogyasztást a hegyen. Azok az ambiciózus gazdák, akik elkötelezik magukat a minőségi borok mellett, válogatott osztrák borokat szerepeltetnek a kínálatukban és részt vesznek egy oktatási programon, megkapják a „Genuss-Partner” védjegyet, ami egyértelmű jelzés a vendégek számára is: itt minőségi vendéglátásban lehet részük. Ez a különleges kezdeményezés folyamatosan erősödik, időközben már 20 alpesi menedékház és hegyi étterem büszkélkedhet a védjeggyel.

 


A borkedvelő síelőknek idén is a Ski amadé síszövetségben rendezett sí- és bor élményhetek jelentik majd a téli szezon fénypontját. A rendezvénysorozatra márciusban kerül sor. A síkunyhókban tartott események mellett a régió 20 kiválasztott szállodája is számtalan rendezvényt kínál az osztrák borkultúra témakörében.

Ski Amadé gyerekekkel

A Ski amadé különleges engedménnyel kedveskedik a gyermekeknek (1998 és 2007 között születettek) és a fiataloknak (1995 és 1997 között születettek), akik a hétvégén a normál árhoz képest 35 százalékkal kevesebbet fizetnek a síbérletért. A nagycsaládokat családi bónusszal várják, a harmadik, negyedik, ötödik és minden további gyermek a családban ingyenesen síelhet.

 


Húsvétkor, a húsvéti nyuszi is ellátogat a Ski amadé síszövetségbe. Ekkor a 15 éven aluli gyermekek ingyen síelhetnek, ha legalább az egyik szülő vásárol egy hatnapos síbérletet.

A régió számokban

Természetesen a Ski amadé síparadicsomban a nem profi síelők is megtalálhatják kedvenc sípályájukat – legyen szó élménysíelőkről vagy sportos carvingosokról, nyugdíjasokról vagy gyermekekről. Itt még a profik is megkapják, amire vágynak: tökéletesen karbantartott sípályákat valamennyi nehézségi fokban. A 145 darab, összesen 280 kilométernyi kék pálya; 181 darab, összesen 483 kilométernyi piros pálya és 30 darab, összesen 97 kilométernyi fekete pálya található a Ski amadé síszövetségben. 98 ülőfelvonó, 47 kabinos felvonó, 69 csákányos felvonó és 56 gyakorlólift szállítja a síelőket a sípályákhoz. Óránként összesen 375.000 ember szállítható akár 2700 méteres magasságig. Minden téli szezonban 1400 alkalmazott és 4500 hóágyú gondoskodik róla, hogy a sípályák mindig tökéletes állapotban legyenek és a felvonók is problémamentesen működjenek.

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play