Canaletto a Canal Grandén.Videó

2013. november 11.

print Hetedhétország.hu

Canaletto a Canal Grandén.Videó

A művészetkedvelők Velencében a San Gregorio apátságban szokatlan nézőpontból nézhetik meg a „Canal Grande és a Basilica della Salute” c. képet. Canaletto 1740-ben itt, „camera obscura” segítségével festette a képet.

Canaletto minden alkotása a részletek aprólékos kidolgozásáról tanúskodik. Camera obscurát is azért használt, hogy az eléje táruló kép apró részleteit is felfedezze és rögzítse.

Canaletto Velencében született és halt meg, művészeti életpályája során a városlátképek, a veduták műfaját teljesen új művészi magaslatokra emelte. Velencéről készített látképei rendkívül változatosak; a szabálytalan alakú, kisebb zárt terektől a Canal Grande és a Szent Márk-öböl széles panorámájáig terjednek.

A „Canal Grande és a Basilica della Salute” c. képen a San Gregorio apátság ablakából nyíló kilátást festette meg. A kép, amely ma magántuladonban van, 277 év után tért vissza keletkezési helyére, amely ma is csaknem ugyanolyan, mint Canaletto korában. A képet az érdeklődők San Gregorio apátságban november 10. és december 27. között tekinthetik meg 8 fős csoportokban.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play