Császári emléktárgyakat árvereznek el Bécsben

2014. április 20.

print

Császári emléktárgyakat árvereznek el Bécsben

I. Ferenc József osztrák császár és magyar király egyik alsónadrágja és egyéb személyes tárgyai is kalapács alá kerülnek egy bécsi aukción.

I. Ferenc József osztrák császár és magyar király egyik alsónadrágja és egyéb személyes tárgyai is kalapács alá kerülnek egy bécsi aukción - közölte a Dorotheum Aukciósház.

 


A fehér lenvászonból készült katonai alsónadrágot, amelybe vörös betűkkel hímezték a császár monogramját, április 30-án árverezik el a patinás bécsi aukciósházban. A kikiáltási ár várakozások szerint 2000-3000 euró között lesz.

Az árverésre meghirdetett tárgyak között van Ferenc József egy hajtincse (500-1000 euró) és egy hermelinprémből készült muff, amelyet hitvese, Erzsébet császárné és királyné (Sissi) viselt. Ennek kikiáltási árát 3000-5000 euróra becsülik.

 


Árverésre kerül továbbá II. Lajos bajor uralkodó, a "mesekirály" néhány személyes holmija, köztük egy gyémánttal és zafírral kirakott aranyfüggő, egy pár arany mandzsettagomb és a király bal kezét formázó, 1880-ban készült márványszobor.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play