Ikreket vár a monacói hercegné

2014. szeptember 29.

print

Ikreket vár a monacói hercegné

Ikreket vár Albert monacói herceg felesége, Charlene, a kettős gyermekáldás azonban némileg bonyolulttá teszi a trónöröklést.Ikreket vár Albert monacói herceg felesége, Charlene, a kettős gyermekáldás azonban némileg bonyolulttá teszi a trónöröklést.

A születendő gyerekek neméről az Grimaldi-palota nem közölt információkat. Monacóban a miniállam alkotmányának 10. cikke taglalja a trónöröklést, amelynek rendje szerint elsőbbséget élveznek a fiúgyermekek. Amennyiben Charlene az év végén két fiúnak ad életet, az elsőként világra jövő lesz Albert herceg utóda a trónon. Ha egy lány és egy fiú születik, érkezésük sorrendjétől függetlenül a kisfiú lesz a trónörökös. Két hercegnő esetén az elsőszülött lesz majdan a hercegség uralkodója, hacsak később nem születik a házaspárnak egy fia is.

Albert és Charlene 2011 júliusában kötött házasságot. Az ikrek születése mindenképp átírja a trónöröklés rendjét, jelenleg ugyanis a herceg Caroline nevű nővérére és annak 30 éves fia, Andrea Casiraghi áll a trónöröklés első és második helyén.

Albert a korábbi uralkodó, III. Rainier és Gracia Patricia hercegnő, azaz Grace Kelly egyetlen fia, két nővére van. Házasságkötése előtti kapcsolataiból már van két gyereke, ők azonban nem örökölhetik a trónt, ahhoz ugyanis katolikus házasságból kellett volna születniük.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play