Figyelem! Szerdán nagy vihar éri el Ausztriát

2014. október 21.

print

Figyelem! Szerdán nagy vihar éri el Ausztriát

A legmagasabb fokú viharjelzést adták ki kedd éjszakára Ausztriában, a széllökések erőssége néhol elérheti az óránkénti 100 kilométert is. Szerda déltől az Alpok északi részén a tartós hóesés és eső miatt szintén figyelmeztetés lesz érvényben.

A legmagasabb fokú viharjelzést adták ki kedd éjszakára Ausztriában, a széllökések erőssége néhol elérheti az óránkénti 100 kilométert is. Szerda déltől az Alpok északi részén a tartós hóesés és eső miatt szintén figyelmeztetés lesz érvényben. 

A riasztás kedd este 10 órától másnap hajnali 4 óráig van érvényben - közölte az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG). A hidegfront nyugati irányból hóval és viharokkal érkezik, hóesésre már 800 méteres magasságon lehet számítani. Az intézet közlése szerint a mostanihoz hasonlóan magas fokú riasztást nagyjából csak minden negyedik évben adnak ki.

Szerda déltől az Alpok északi részén a tartós hóesés és eső miatt szintén figyelmeztetés lesz érvényben. Az osztrák autópályát üzemeltető Asfinag közlése szerint az A10-es autópályán (Tauernautobahn) tizenöt centiméternyi hó hullhat szerdán, ezért az autópálya-felügyelet fokozott készültségben lesz.

A hatóságok óvatosságra intik az autóvezetőket, hiszen Ausztriában hivatalosan csupán november elsejétől kötelező a téli gumi használata.

MTI
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play