Meghosszabították a Sissi ruháiból rendezett kiállítás

2014. december 21.

print

Meghosszabították a Sissi ruháiból rendezett kiállítás

Rekordszámú látogatót hozott a bécsi Sissi Múzeumnak a Selyem - Csipke - Hermelin című időszaki kiállítás. A nagy siker miatt 2015. február 1-ig meghosszabbították a Sissi ruhatárából rendezett jubileumi kiállítást, amely eredetileg 2014. december 24-én, a királyné születésnapján zárult volna.

Rekordszámú látogatót hozott idén a tízéves bécsi Sissi Múzeumnak a Selyem - Csipke - Hermelin című időszaki kiállítás. A nagy siker miatt 2015. február 1-ig meghosszabbították a Sissi ruhatárából rendezett jubileumi kiállítást, amely eredetileg 2014. december 24-én, a királyné születésnapján zárult volna. 

Rekordszámú látogatót hozott idén a tízéves bécsi Sissi Múzeumnak a Selyem - Csipke - Hermelin című időszaki kiállítás. A tárlaton nemcsak a néhai osztrák császárné, magyar királyné korábban be nem mutatott ruhái láthatók, hanem az a reszelő is, amellyel egy olasz anarchista 1898. szeptember 10-én megölte Genfben Erzsébetet.

A császári palotában, a Hofburg termeiben berendezett múzeum keddi közleménye szerint 2014-ben 675 ezren akarták látni a Sissihez köthető tárgyakat, 30 ezerrel többen, mint 2013-ban.

Ferenc József és Erzsébet egykori uralkodói lakosztályában körülbelül 300 tárgy, köztük sok személyes holmi idézi fel a császár- és királyné életét, illetve halálát.

A nagy siker miatt 2015. február 1-ig meghosszabbították a Sissi ruhatárából rendezett jubileumi kiállítást, amely eredetileg 2014. december 24-én, a királyné születésnapján zárult volna. A tárlaton megtekinthető egyebek közt a császár- és királyné híres kék ruhája, amelyet Korfun viselt.

MTI

Korábban:

Selyem - Csipke - Hermelin 


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play