» Magyarország

» Magyarország » Budapest » Budai-hegység


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Árpád-kilátó Budapest II. kerületében, a Látó-hegyen található. Itt halad a szállodaiparos és várospolitikus Glück Frigyesről elnevezett turistaút, ami az Országos Kéktúra része.


1929-ben építették fel Glück Frigyes kezdeményezésére a Látó-hegy 376 méter magas fenyőkkel beültetett tetejének délkeleti oldalára terméskőből, Friedrich Lóránt tervei szerint. A mai napig ebben a formában áll, 2001-ben felújították.

A kilátó fedett terasszerű, népies stílusú építmény, amiről szép kilátás nyílik a hidakkal ívelt Dunára és a Budai-hegység déli és nyugati vonulataira.

A Látó-hegyi építménytől könnyen, kicsit több mint negyedórás sétával elérhető a 384 méter magas Kecske-hegy, amelynek tetején fakereszt és egy kis rét fogadja a kirándulókat. Lejjebb haladva megtekinthető az Oroszlán-szikla, az a dolomittömb, amit egy picit után is faragtak, hogy jobban hasonlítson a nagymacskára, a második világháborúban viszont megsérült.

Megközelítés: Legkényelmesebben a látó-hegyi nyeregből, a 11-es autóbusz felső végállomásától, a zöld sáv és a zöld körjáratú jelzések együttes szakaszán juthatunk fel. A kilátó megközelíthető továbbá Fenyőgyöngyéről, a 65-ös és 65A autóbusz megállójától, vagy Hűvösvölgyből, az országos kék jelzésen.Tartomány:Budapest
Település:Budapest

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward