James Bond Söldenben lövöldözik

2015. február 18.

print Hetedhétország.hu

James Bond Söldenben lövöldözik

A Spectre című új Bond film egyik látványos helyszíne a tiroli síparadicsom, Sölden. A most közzétett werkfilmből mindenki meggyőződhet arról, hogy milyen gyönyörű hely.A filmben Daniel Craig mellett feltűnik Dave Bautista, Monica Belluci, Naomi Harris, Cristoph Waltz, Ralph Fiennes. Az új Bond lány Lea Seydoux pedig arról áradozik, hogy mennyire gyönyörű hely Sölden.Sölden a tiroli Ötztalban található. A filmben látható síterep a Gaislachkogl csúcson 3.048 m magasban van. A werkfilmben feltűnik az „Ice Q” nevű design étterem, amely Ausztria legmagasabban fekvő étterme. A kocka építmény olyan a tájban, mint egy jégkocka és egyedülálló kilátást nyújt a környező hegyvilágra. A teraszról egy függőhíd vezet a Gaislachkogl csúcshoz.

A csúcs Gaislachkoglbahnnal érhető el, amely a világ legmagasabb és talán leglátványosabb függőfelvonója, amely egyben világrekorder is abban, hogy hét perc alatt teszi meg a futurisztikus völgyállomástól a középállomásig a 2040 méter távolságot. Innen ismét egy kabinos függőfelvonó szállítja tovább az utasokat a hegyállomásra, akik így összesen 12 perc alatt juthatnak fel a 3040 m magas Gaislochkogl csúcsra.

A hegyállomáson az étterem mellett érdemes megnézni a BIG3 kilátóplatformot is. A Gaislachkogl vékony pilléreken álló kilátója szabad kilátást tesz lehetővé az Ötztal irányába és az alpesi völgyet körülölelő hegyekre.

Sölden egyébként három BIG 3 kilátóval, 3000 méter feletti hegycsúcson kialakított platformmal büszkélkedhet. A legmagasabb ezek közül a Schwarze Schneidon létrehozott kilátóhely, amelyről szép idő esetén egészen a Dolomitokig ellátni.

 A Tiefenbachkogl tetején egy 25 méter hosszú, szabadon álló acélstég lebeg a szakadék felett.

A január óta Ausztriában forgó film helyszínei Sölden mellett a kelet-tiroli Obertilliach és a stájerországi Altaussee voltak. A filmet várhatóan 2015. október végén mutatják be.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play