Lélegzetelállító helyen nyílik meg a James Bond-kiállítás Söldenben

2018. január 4.

print Hetedhétország.hu

Lélegzetelállító helyen nyílik meg a James Bond-kiállítás Söldenben

2018 nyarától a Spectre című James Bond-film forgatására az Alpok csúcsán egyedülálló Bond-hangulatú kiállítás emlékeztet.

2015 elején egy újabb Bond-film, a Spectre egyik leglátványosabb akciójelenetét forgatták le Söldenben. Sölden a Gaislachkogl csúcsán található ice Q étterem modern építészeti kialakításának köszönheti, hogy bekerült a forgatási helyszínek közé. A tiroli Obermoser építészeti irodához köthető szürreális épületben, valamint a Gaislachkogl felvonó futurisztikus liftállomásán minden adott volt egy látványos akciójelenethez. A 3058 méter magas hegycsúcsról nyíló panoráma külön megemlítésre kerül a filmben is.

A jövőben a Gaislachkogl „007 Elements” című kiállítása emlékezteti majd a látogatókat minden idők legdrágább Bond-filmjének söldeni forgatására.

A 3050 méteres magasságban található kiállítás tartalma ugyanúgy titkos, mint megnyitásának pontos időpontja (várhatóan 2018 nyarán). A kiállítás neve („007 Elements”) azért sok mindent elárul: a James Bond-filmek meghatározott, jól felismerhető elemekből épülnek fel. Ezek közé tartoznak a gyors autók, a nyaktörő akciójelenetek vagy a látványos helyszínek is. A kiállítás ezeket a visszatérő elemeket mutatja be: a középpontban természetesen a Spectre söldeni forgatása áll, de a Bond-sorozat más fejezetei is kellő hangsúlyt kapnak.

A kiállítás két emeleten és összesen 1300 négyzetméteren teremt egyedülálló hangulatú Bond-világot. Vetítővásznak, hanghatások és kipróbálható interaktív installációk szólítják meg valamennyi érzékünket és adnak át különféle információkat igazán lenyűgöző módon. A különböző galériák a kiállítás témájához illeszkedően a technika legmodernebb szintjét képviselik és egyedülálló módon keltik életre a film feledhetetlen jeleneteit. A látogatók így teljesen elmerülhetnek a pillanatban.

Az minimalista, futurisztikus épület, amelybe egy föld alatti alagúton át juthatunk be, szintén része a koncepciónak: a lenyűgöző építészeti megoldás, valamint a lélegzetelállító hegyi kulisszának köszönhetően adott a tipikus 007-es kombináció.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play