Nyílt nap Bécs legmodernebb állatmenhelyén

2015. február 26.

print

Nyílt nap Bécs legmodernebb állatmenhelyén

2015. március 7-én és 8-án tart nyílt napot a TierQuarTier, Bécs új állatvédelmi kompetenciaközpontja. A megnyitó alkalmából szervezett eseményen a látogatókat interaktív programokon vehetnek részt és a kulisszák mögé is betekintést nyerhetnek.2015. március 7-én és 8-án tart nyílt napot a TierQuarTier, Bécs új állatvédelmi kompetenciaközpontja. A megnyitó alkalmából szervezett eseményen a látogatókat interaktív programokon vehetnek részt és a kulisszák mögé is betekintést nyerhetnek.

 


Március első hétvégéjén a látogatókat kutyaszlalommal és kutyafotózással, a kisebbeket pedig arcfestéssel és állatmozival várják a TierQuarTier (Állatkvártély) nyílt napján, mely így remek kikapcsolódási lehetőséget kínál a család minden tagjának. Az érdeklődők egy kiállításon követhetik végig a menhely építési folyamatát, szakértőktől kaphatnak további információt a projektről, valamint a helyszínen körbevezetésre is jelentkezhetnek. Így a TierQuarTier innovatív állat- és környezetvédelmi megoldásait a látogatók közelebbről is megismerhetik a március 7-én és 8-án tartott nyílt napon.

 


A TierQuarTier látványterve. Copyright: Christian Houdek / PID


A TierQuarTier mintegy 150 kutyának, 300 macskának és többszáz kisállatnak ad otthont. A gazdátlan állatok számára azonban nemcsak az ellátás, de az emberekhez fűződő kapcsolat is fontos. Így a menhely lakóihoz „látogatókat” is várnak: Akik nem tudnak vagy nem akarnak otthon állatot tartani, pártfogásukba vehetnek egy-egy kis lakót, gondoskodhatnak róluk, illetve a menhely területén elvihetik őket sétálni vagy játszhatnak velük, etethetik őket. Ez egyrészt mindkét fél számára kikapcsolódást jelent, másrészt javítja az állatok esélyeit, hogy később új gazdára találjanak.

 


Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok a márciusban nyíló menhelyen. Copyright: Jobst / PID


A TierQuarTier Európa egyik legmodernebb állatvédelmi kompetenciaközpontja, a tervezésében a nemzetközileg elismert angol cég, az AGORA is közreműködött. A 9.700 négyzetméteres területen a kennelek, a kutyaiskola és játszótér mellett egy továbbképzésekre és konferenciákra fenntartott különterem is helyet kapott. A kompetenciaközpont a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektet, a szomszédos szeméttelepen előállított árammal biztosítják például a létesítmény energiaellátását. 

 


Copyright Design: Massage.at, Fotók: PID, Ch. Houdek, IStockphoto/Pettygrew, Shutterstock/Schmitz/Campbell


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play