» Olaszország

» Olaszország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Olaszország kerékpárral, 10 emlékezetes útvonal.


Valsugana kerékpárút, a Brenta folyó mentén/La ciclovia della Valsugana

A Caldonazzo-tótól, Trentino Alto Adige varázslatos gyöngyszemétől indul, majd Bassano del Grappa szívébe ér: a Valsugana kerékpárút varázslatos tájakon és kis történelmi falvakon kanyarog végig a Brenta folyó mentén.

Po kerékpáros útvonal Torinótól Velencéig/La ciclovia del Po

Po kerékpárút egy csodálatos útvonalról, amely Olaszország leghosszabb folyójának folyását követi több mint 600 km-en át a Po-völgyön.

Oglio kerékpárút/La ciclovia dell’Oglio

Oglio partján kanyarodik el egy újabb kellemes kerékpárút, amely mentén egyedülálló kilátást élvezhet. A Passo del Tonale után a hegyi táj fokozatosan átalakul, hatalmas lapos kiterjedésű lesz. 

Toszkánában Firenzétől Piombinóig

Toszkána csodálatos régió, apró falvakkal tarkítva, amelyek a zöld dombokhoz és a tenger kékje által tarkított csodálatos strandokhoz ragaszkodnak. A pedálozás ebben a remek panorámában igazi öröm: a bicikli út Firenze és Piombino között kanyarog, ahonnan a kompra szállva eljuthat Elba szigetére, és folytathatja a kalandját.

Pesarótól Ascoli Picenoig/costa marchigiana

Marche part számos látnivalót kínál, beleértve a gyönyörű útvonalak biciklivel történő követésének lehetőségét. A régió északi részén fekvő Pesaro városától tekerve láthatja az Adriai-tengerre néző strandok minden csodáját, egészen Civitanova Marcheig. Innen újra a szárazföldön halad az út, amíg el nem ér Ascoli Piceno-ig.

Via dell'Acqua, Assisitól Rómáig

Umbria és Lazio között a Via dell'Acqua egy hangulatos kerékpárút, amely hihetetlen kilátások felfedezését teszi lehetővé. Assisiból indul, és 250 km-en keresztül Közép-Olaszország fő vízi útjait követi, beleértve a Nerát és a Tiberist. A természet és a történelem közötti hosszú és lenyűgöző útvonal után Róma szívébe, a varázslatos Piazza San Pietro térre érkezik.

Via Salaria, Ostiától San Benedetto del Tronto-ig

Egy másik út, amelyet feltétlenül érdemes felfedezni, az az útvonal, amely összeköti Laziót a Marche-val, a Via Salaria mentén. Igazi merülés a történelembe. Ostiától San Benedetto del Tronto-ig több mint 370 km hosszú tengerparti út, amelyet több szakaszra kell felosztani, hogy teljes mértékben élvezhessük a szépségét.

A Bourbonok kerékpárútja Baritól Nápolyig/La ciclovia dei Borboni

Bourbon kerékpárút tökéletes turisztikai útvonal a kerékpár szerelmeseinek. Bariból indul, és három régión átkelve Nápoly városába vezet: útközben hihetetlen kilátásokat csodálhat meg. Az egyik legszuggesztívebb megálló Castel Del Monte-be, Olaszország egyik leghíresebb szimbólumához vezet.

Szardínián, Cagliaritól Olbiáig

Szardínia csodálatos strandjai ideális helyszínt nyújtanak egy olyan kerékpárút számára, amely kitörölhetetlen emlékeket hagy maga után. Az általunk javasolt útvonal Cagliariból indul. A partot követve valóban lenyűgöző tájakon keresztül juthat el Olbiába

Az Alto Belice kerékpárút, Palermo felfedezése/La ciclovia dell’Alto Belice

Végül az Alto Belice kerékpárút: Szicíliában vagyunk, ahol ez a gyönyörű 260 km-es út kanyarog. A kiindulási és érkezési pont Palermo városa , és az útvonal a környezetében bontakozik ki, dombokra mászva, amelyek elbűvölő tájra néznek.GPS: 42° 38′ 18.33396″, 12° 40′ 27.4692″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward