Lezárják a bécsi Burgringet húsvétkor

2015. március 17.

print

Lezárják a bécsi Burgringet húsvétkor

Villamosvágány-felújítási munkák miatt tíz napra lezárják a forgalom elől a bécsi Burgring egy szakaszát. 2015. március 28-tól csak metróval lesz érdemes megközelíteni például a Naturhistorisches és a Kunsthistorisches Museumot. A vágányfelújítási munkák ideje alatt egyáltalán nem közlekedik majd a Vienna Ring Tram.Villamosvágány-felújítási munkák miatt tíz napra lezárják a forgalom elől a bécsi Burgring egy szakaszát. A villamosok módosított útvonalon közlekednek majd, az autósokat pedig elterelik. A vágányfelújítási munkák ideje alatt egyáltalán nem közlekedik majd a Vienna Ring Tram.

 


2015. március 28-tól csak az U2-es metróval lesz érdemes megközelíteni például a Naturhistorisches és a Kunsthistorisches Museumot Bécsben, mivel villamosvágány-felújítási munkák miatt tíz napra lezárják a forgalom elől a Burgring egy szakaszát. A forgalomkorlátozás nemcsak a tömegközlekedést, de az autósokat is érinti, mivel a felújításhoz használt munkagépeknek és anyagoknak több hely kell, mint korábban gondolták.

 


Copyright: Wiener Linien / Johannes Zinner


Az autósokat az úgynevezett „Zweier-Linie”-re terelik, vagyis az Operngasse, Friedrichstraße, Getreidemarkt és Museumsstraße útvonalon kerülhetik ki az építési területet. Torlódásra azonban így is számítani lehet.

 


Copyright: Wiener Linien / APA


2015. április 7-ig módosított útvonalon haladnak majd a villamosok is. A Linie 1 a Stefan-Fadinger-Platztól a Karlsplatzon, a Parkringen és a Julius-Raab-Platzon át éri el a Prátert, míg a Linie 2 a Városházát és a Schwedenplatzot érintve közlekedik Ottakringtől a Friedrich-Engels-Platzig. A Linie 71 rövidített útvonalon halad majd, és csak a Schwarzenbergplatz és a Zentralfriedhof között közlekedik, míg a Linie D a Parkringen végighaladva köti össze a Franz-Josefs-Kait Nußdorffal. A vágányfelújítási munkák ideje alatt egyáltalán nem közlekedik majd a Vienna Ring Tram.

Az utasokat folyamatosan tájékoztatják az állomási és a szerelvények hangosbemondóin keresztül, és természetesen minden információ megtalálható a „quando” nevű mobilalkalmazáson is.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play