Zölden énekel az osztrák Makemakes

2015. április 2.

print

Zölden énekel az osztrák Makemakes

Hidakat építünk (Building Bridges) a jelmondata az idei 60. Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjének, amely a tolerancia és a sokszínűség jegyében zajlik, de a környezetvédelem is központi helyet kap a májusi rendezvényen. Ausztriát a The Makemakes képviseli a minden idők legzöldebb Eurovíziós Dalfesztiválján.Hidakat építünk (Building Bridges) a jelmondata az idei 60. Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjének, amely a tolerancia és a sokszínűség jegyében zajlik, de a környezetvédelem is központi helyet kap a májusi rendezvényen. Ausztriát a The Makemakes képviseli a minden idők legzöldebb Eurovíziós Dalfesztiválján.

 


Az idei döntőn központi szerepet kap a fenntarthatóság is, a fesztivált először rendezik meg minősített zöld eseményként.

A bécsi Eurovíziós Dalfesztivál szervezőinek figyelme az utazástól a vendéglátásig mindenre kiterjed. A fellépőknek biztosított szálláshelyek is környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek. A belépőjegy felmutatásával a nézők ingyenesen vehetik igénybe a tömegközlekedési eszközöket, a betétdíjas, visszaváltható poharaknak köszönhetően pedig minden bizonnyal jóval kevesebb szemét keletkezik majd.

 

(c) ORF

Az akadálymentesítésre nemcsak a helyszínen, de a tévés közvetítés esetében is nagy figyelmet fordítanak: a halláskárosultakat jelnyelvi tolmács segíti majd a megértésben.

A show áramellátására nem használnak dízel aggregátorokat, hanem azt teljes egészében a nyilvános energiahálózatból fedezik. A versenyzők vendéglátásában pedig előnyben részesítik az osztrák bio-élelmiszereket.


Ausztriát a The Makesmake képviseli a mindenidők legzöldebb Eurovíziós Dalfesztiválján.

A The Makemakes együttest 2012-ben alapította meg Dominic "Dodo" Muhrer, Florian "Flo" Meindl és Markus "Max" Christ Flachgau-ban. A nevüket a Makemakes törpebolygóról kapták, amelyet 2005-ben, húsvét idején fedeztek fel és a Húsvét-sziget őslakosainak teremtőjéről, Makemake-ről neveztek el.

 


Alapításuk után egy hónappal már az osztrák slágerlisták élén áltak első dalukkal, a The Lovercall-lal. Igazán ismertté2013-ban vált, amikor a bécsi Bon Jovi koncertet ők nyitották meg. 2014-ben ismét a slágerlisták élén áltak a Million Euro Smile számukkal.


2015-ben megnyerték az osztrák dalválasztót, a Wer singt für Österreich-et, így ők fogják képviselni Ausztriát az idei Euróvíziós Dalfesztiválón, Bécsben. Az Eurovíziós Dalfesztiválra szánt „I Am Yours” című produkciójukat Jimmy Harry amerikai zeneszerzővel közösen alkották meg, aki többek között Madonnával, Santanával, Pinkkel és Kylie Minogue-gal is dolgozott együtt. 

A rajongók a bécsi városháza előtti téren (Rathausplatz) felállított Eurovision Village-ben is találkozhatnak kedvenceikkel, ahol május 18-tól Hello Wien címmel mutatkozik be az osztrák főváros. A versenyző énekesek elő koncertje és változatos programok is várják itt az érdeklődőket.

 


Boggie és a The Makemakes - Copyright: COMPRESS/Halász Nóra


Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét május 19. és 23. között tartják. A versenyen 40 ország vesz részt, Magyarországot A Dal című válogató győztese, Csemer Boglárka Boggie képviseli Wars For Nothing című dalával.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play