Nassfeld felkészült a télre

2015. október 19.

print

Nassfeld felkészült a télre

Nassfelden, mely egyike Ausztria top 10 síterületének a legfontosabb a biztonság és komfort. Ennek a jegyében költöttek el az idei télre több mint 23 millió eurót: 20 hektárral megnövelt pályaterület, a legmodernebb szabványnak megfelelő új 6-os sífelvonó, hóberendezések kiépítése.Nassfelden, mely egyike Ausztria top 10 síterületének a legfontosabb a biztonság és a komfort. Ennek a jegyében költöttek el az idei télre több mint 23 millió eurót: 20 hektárral megnövelt pályaterület, a legmodernebb szabványnak megfelelő új 6-os sífelvonó, hóberendezések kiépítése.

 


Új 6-os sífelvonó

Nassfelden már a célegyenesbe érnek a téli szezon előkészületei. November végén beindul az új „Rudnigsattelbahn“ ez váltja fel a két „Rudnigsattel-Schlepplift“-et. A modern hatüléses felvonó gyerekbiztos, igen kényelmes, valamint időjárástól védő burkolattal és ülésfűtéssel rendelkezik. 1250 méter hosszú, majdnem 370 méter magasság különbséget hidal át és 2,2 pályakilométert tesz megközelíthetővé. Az új berendezés óránként 3200 személyt tud szállítani. A "Warm Up“ Mössernbahn hatüléses felvonó is, mely már ülésfűtéses, erre a szezonra védőburkolatot (tetőt) is kapott.

Nagyobb terület: 300 hektáros pálya

A bővítéseknek köszönhetően összességében majd 20 hektárral növelték a pályafelületet. A nassfeldi pálya így már 300 hektár – olyan, mintha a komplett bécsi belvárost sítalpakon elszállítanák.

A nassfeldi síterület immár 110 pályakilométeren 30 hegyi felvonóval és lifttel várja vendégeit. A pályákra és felvonókra összesen 12 millió eurót fordítottak.

 


Az utóbbi években átlagosan hét-nyolc méter lesett havat mértek Nassfelden. Azért viszont, hogy mindig garantálni lehessen a megfelelő hóviszonyokat, kibővítették a hóberendezést, az áramellátást és a pumpaállomást, valamint kiépítették a víztartályokat.


Kellemes meglepetés a családi költségvetésnek 

Annak érdekében, hogy sok vendég látogasson el ide, Nassfelden mindenekelőtt azt tartják fontosnak, hogy a síelés egy elérhető családi szórakozás legyen. Különösen családoknak szolgálnak kellemes meglepetéseket okozó kedvező és vonzó ajánlatokkal. Így Nassfeld a tíz évesnél fiatalabb gyerekeket meghatározott időszakokban ingyen síelésre hívja.

 


Új még a „Kids Surprise“ akció, melynek keretében minden tíz évnél fiatalabb gyermek az egész szezonban minden szombaton 10 euróért kaphat egy napi jegyet. 
.
„SkiHits for Kids“ mottóval december 4. és 24. között, valamint 2016. március 12-től az április 10-i szezonzárásig Nassfeld még síelni is meghívja a gyerekeket. A síelés díjtalan, a gyerekek ingyen alszanak a szülők, ill. a nagyszülők szobájában (ellátással együtt). A „SkiHits for Kids PREMIUM“ csomagba ezen felül még a felszerelés és a magyar nyelvű síovoda és síiskola is beletartozik. Költség: nulla euró.

Nassfeld a sífelszerelések esetében is különleges meglepetésekkel jeleskedik. Az egész szezonra érvényes: ha mindkét szülő sífelszerelést vagy snowboard-ot bérel, akkor minden 10 évnél kisebb gyerek ingyen juthat ehhez a szolgáltatáshoz. Ha az egyik szülő veszi igénybe a síkölcsönzést, akkor egy gyermekre érvényes az akció.

Ezen kívül még minden mellékszezonban a 15 évesnél fiatalabb vendégeknek a síkölcsönzés csak napi egy euróba kerül.

Nassfeld idén meglepetést okoz

A legmagasabb szintű kulináris élményekkel, távol a pályától is: a sztárszakács Manuel Ressi nemrég vette át a hermagori „Bärenwirt“ vendéglőt.

Itt van Európa legkeményebb és leghangosabb téli üdülése: a világ 1. Téli Metálfesztiválja, a „ Full Metal Mountain“ Nassfelden kerül megrendezésre 2016.03.28. és 04.03. között

Ingyen wifivel Nassfelden: ingyenes online csatlakozás az egész síterületen.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play